KTOEÖS yetkilileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup bugün 14.30 sıralarında “Öğretmenler Meclisi ve Hükümeti İzliyor” eylemi çerçevesinde Genel Kurul toplantısını izlemek için Meclis’e gitti.

Kapıdaki polis memurları tarafından Meclis İdaresi’nden izin alınması için bir süre bekletilen grup, daha fazla beklemek istemeyince basın ve konukların girdiği yan kapıdan Meclis Salonu’na girmeyi denedi.

Bu sırada polis ve KTOEÖS yetkilileri arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede Meclis kapısında hasar meydana geldi. Ardından Meclis’in arka kapısından salona girmek isteyen grubu yine polis engelledi.

Daha sonra grup Meclis önüne giderek basın açıklaması yaptı.

GÖKÇEBEL: “HÜKÜMETİ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel basına yaptığı açıklamada, yaşananların kabul edilebilir olmadığını anlattı.

Meclis duvarında asılı olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazısını hatırlatan Gökçebel, “Halk meclise sokulmuyor. Tüm vekiller ve Meclis Başkanı’nı ya bu yazının arkasında durmaya ya da o yazıyı indirmeye çağırıyoruz” dedi.

Meselenin yasalara uyma ve haklara sahip çıkma meselesi olduğunu vurgulayan Gökçebel, öğrencilerine hak ve sorumlulukların önemini öğretirken kendilerinin aksi şekilde davranamayacaklarını ifade etti.

Gökçebel, 2011 sonrası işe giren öğretmenlere hazırlık ödeneği konusunda da hükümeti verdiği sözleri tutmaya çağırdı.