Tuğçe Ülkü Aydın

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin nitelikle, eğitimle olabileceğini belirterek, okullardaki araç gereçlerin etkili doğru kullanılmasının önemine işaret eden Gürçağ, nitelikli eğitimin önemine değindi.

Girne 23 Nisan İlkokulu’nda yaşanan sıkıntılara değinen Gürçağ, velilerin ve öğrencilerin ciddi bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

Artan nüfus ve sınıf sayısı, öğretmen eksikliğinin eğitimin kronikleşen sorunları olduğunu belirten Gürçağ, Girne’ye yeni bir ilkokul istediklerini, aratan nüfusa uygun eğitim sistemi, sorunlara çözüm beklediklerini vurguladı.

HAMZAOĞLULARI KARPAZ’DAKİ EĞİTİM SORUNLARINI ANLATTI

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, “Karpaz’da eğitimde yaşanan sıkıntılar” konusunda yaptığı konuşmada, Karpaz’da sınıfların birleştirilmesini eleştirerek, eğitimin nasıl toparlanabileceğine dair örnekler verdi.

İskele-Karpaz bölgesine gereken önemin gösterilmediğini savunan Hamzaoğluları, Karpaz’da yapılmayanlardan dolayı, çocukların 17 okul günü kaybettiklerine işaret etti.

BEROVA: “EĞİTİMDE KRONİK SORUNLAR VAR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da eleştirilere cevaben yaptığı konuşmada, milletvekillilerinin ortaya koydukları konularda büyük oranda doğru tespitlerde bulunduklarını kaydetti.

Berova, eğitim sisteminin; eğitimin altyapısını oluşturma, öğretmenlerin sağlanması, eğitim müfredatlarının oluşturulması ve bunların etkin bir biçimde denetlenmesinden oluştuğuna dikkat çekerek, ancak var olan eğitim sistemi içinde birçok kronik sorun bulunduğunu söyledi.

Yeni dönemde hükümetin, sağlık ve eğitim konusunda ciddi pozitif ayrımcılık yapacağını ifade eden Berova, eğitim için 18 proje çalışması bulunduğunu ve bunların hayata geçirilebilmesi için toplamda 20 milyon TL’ye yakın ödenek ayrıldığına dikkat çekti.

Berova, “Eğitimi aksatmadan bu projelere devam edeceğiz” dedi.

“NÜFUS ARTIŞINDAN DOLAYI EĞİTİMDE VE SAĞLIKTA YIĞILMA VAR”

Nüfus artışı yaşandığını ifade eden Berova, eğitimde ve sağlık birimlerinde yığılmalar olduğunu, bu sebeple problemlerin çıktığını anlattı.

Karaoğlanoğlu’da yapılan altyapı çalışmalarına değinen Bakan Berova, planlanan diğer altyapı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Milli eğitimde ileriki yıllarda, sıfır sorunla eğitim verilebilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Berova, Karpaz bölgesindeki sorunlara da değinerek, Hamzaoğlu’nun bazı tespitlerine katıldığını dile getirdi.

Karpaz’daki öğrencilere daha kaliteli eğitim, verilebilmesi için çalıştıklarını ve çalışmaların devam edeceğine işaret eden Berova, öğretmen eksiklikleri konusuna da değindi.

Berova, bu eksikliklerin giderilmesi için de çalışmaları bulunduğuna işaret ederek, temel eğitimi geliştirme projesi çerçevesinde müfredat çalışması yapıldığını aktardı.