Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da söz alarak tartışılan yasa önerisinde diğerinden tek farkın toplu pazarlıkla ilgili bölüm olduğunu söyledi.

İvedilik alınsa bile yasa önerisinin geri sıralarda komite gündemine gireceğini; kendilerinin sendikaların toplu pazarlık hakkını zaten savunduğunu anlatan Başbakan Yorgancıoğlu, bunun 2015 bütçesinde nasıl karşılık bulacağı sorusunun bulunduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, toplu sözleşmelerle bütçede öngörülmeyen haklar da verilebildiğini belirterek, Çalışma Bakanlığı’nın belediyelere toplu sözleşmelerin devam etmesi, konunun düzeltileceği yönünde genelge de gönderdiğini kaydetti.

Maliye Bakanlığı’nın bu yönde çalışma yaptığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu ile yerinden konuşan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli arasında karşılıklı eleştiriler yaşandı.

Daha sonra ivedilik tezkeresi oylandı ve oy çokluğuyla onaylandı.

Oylamada bazı CTP’li milletvekilleri yanında UBP ve TDP’liler olumlu; CTP’lilerin çoğunluğu ve DP ise ret oyu kullandı.

Bu sırada Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi eylemcileri “hade barra” yazılı dövizlerle ayağa kalktı.

Eylemcilerin salonu boşaltmakta gecikmesi üzerine oturumu yöneten UBP Milletvekili Zorlu Töre, oturuma ara verdi.

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası Önerisi’nin Meclis komitesinde ivedilikle görüşülmesinin oy çokluğu ile onaylanmasının ardından genel kurul salonunda eylem yaptı.

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi, hükümete mensup milletvekillerinin bazılarının da onay oyu verdiği yasa önerisinin ivediliğinin Meclis’te 17’ye karşı 14 oyla ve oy çokluğuyla onaylanmasının ardından “Hade Barra” pankartları açtı ve “hükümet hade barra” sloganı attı.

O sırada Meclis oturumunu yürüten UBP Milletvekili Zorlu Töre bunun üzerine konukların salonu terk etmesini istedi, ancak eylemciler salonu terk etmeyince oturuma 10 dakika ara verdi. Bunun üzerine sendikacılar salonu olaysız boşalttı.

Eylemciler, Genel Kurul toplantısını izlemek üzere izleyici locasına girmezden önce Meclis önünde basın açıklaması da yapmıştı.

 

1416834117.jpg

1416834119.jpg