TBMM Başkanı İsmail Kahraman, parti grup temsilcilerinin konuşmalarının ardından, siyasi partilerin ortak bildirisini okudu.

"Bizler AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi grupları olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize, özellikle de milli iradenin temsilcisi olan milletvekilleriyle Gazi Meclis'e yönelik darbe girişimini ve meclise yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Milletimiz dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda can veren şehitlerimize milletçe minnetarız ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız.

TBMM bu aziz ve kahraman milletin temsilcisi olarka miletimizin verdiği yetkiyle bomba ve kurşunların altında görevini ifa etmiş, bir kez daha layık olduğunu göstermiştir.

Türkiye'nin demokrasiye geçişini gerçekleştiren, demokratik parlamenter sistem, bir milleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma mücadelesi vermiş bir meclistir.

Meclis darbeye karşı haysiyetli duruş sergiledi. darbecilere gereken cevabı, dünyaya da mesajı vermiştir. TBMM'nin sergilediği kararlılık, Türkiye'de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi konusunda önemlidir. Gelecekte de Gazi Meclis'e uzanacak her el, karşısında TBMM'nin çelikten iradesini bulacaktır.

TBMM milletin demokrasiye sarsılmaz inancını yanıstmayı sürdürecektir. tüm siyasi grupların darbe girişimine ortak bir tavır ve dille karşı durmaları tarihidir, değerlidir.

Bu ortak dil milletimizi ve milli iradeyi daha da güçlendirecektir. TBMM tek yürek halinde görev başındadır. Türk milleti bu hain saldırıyı gerçekleştirenlere bedelini ağır ödetecektir.

Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacğaının en iyi göstergesi bu ortak bildiridir. Tüm teşkilatlarımızla, tüm partilerimize milli iradenin yanındayız. Milletimiz müsterih olsun. milletin meclisi ve vekilleri, milletin emanetini yere düşürmemiştir ve düşürmeyecektir.

Bir kez daha demokrasi ve milletimize, TBMM'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan ve ülkemize yakışmayan eylemlerden de halkımızın uzak durmasını rica ediyoruz.

Bu zor anımızda Türkiye'nin ve aziz milletimizin yanında duran tüm dost ve kardeş ülkeleri de buradan selamlıyoruz.

İmzalar, TBMM başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken."

Kaynak: Al Jazeera