Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin yayın organı MEDYA dergisinin 11. sayısı, “medya ve siyaset” konusunun irdelendiği içerikle yayımlandı.

Üç ayda bir yayımlanan derginin 96 sayfalık mart sayısında, gazeteciler ve akademisyenlerin, medyanın siyasetle ilişkilerinin çeşitli boyutlarla yorumlandığı köşe yazılarına ve röportajlara yer verildi.

Güney Kıbrıs, Türkiye ve İngiltere’de medya ve siyaset ilişkileriyle ilgili makalelerin de yer aldığı dergide Devran Öztunç, Musa Kayra, Arif Albayrak, Cemal Tunceri, Mustafa Tozakı ve Serkan Sürek’in aynı konudaki karikatürleri de yayımlandı.

Emine Davut’un gazeteciler Sami Özuslu, Fatma Kişmir, Hüseyin Ekmekçi ve Osman Kurt’la; Pembe Paşaoğulları’nın politikacılar Mustafa Arabacıoğlu, Doğuş Derya, Zeki Çeler, Sunat Atun, İzzet İzcan, Murat Kanatlı ve Münür Rahvancıoğlu ile ve Damla Soyalp’in Salih Egemen’le yaptığı röportajların yer aldığı dergide, Doç. Dr. Yücel Vural’ın, Yrd. Doç. Dr. Gürdal Hüdaoğlu’nun, Ali Baturay’ın, Hasan Kahvecioğlu’nun, Hasan Erçakıca’nın, Bekir Azgın’ın, Levent Özadam’ın, Güney Kıbrıs’tan Christos Christofides’in, Türkiye’den Sinan Dirlik’in ve İngiltere’den Hüseyin Alkan’ın makaleleri de bulunuyor.

Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi ve Kuzey Kıbrıs” konulu irdelemesi ve Medya Etik Kurulu’nun son üç aydaki kararları, Hasan Öksüz’ün “Medya ve Teknoloji” sayfası, Fatma Arpalıklı’nın Ortam ve Kıbrıs gazetelerini tanıttığı araştırması, Rahme Çiftçioğlu’nun Ahmet Tolgay’la röportajı, TC eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fotoğrafçısı Mehmet Demirci’nin makalesi ve fotoğrafları, Gözde Akben Bekir’in gazetecilerle kısa röportajları, Simge Çerkezoğlu’nun basın camiasından kültür sanat üretimlerini konu aldığı sayfası, Ergül Ernur’un gazetecilerin anılarını derlediği “Kayıt Dışı” sayfası, Doğuş Özokutan Çiftçioğlu’nun basın camiasından sosyal haberlere yer verdiği “Bizim Mahalle” ve KTGB’den haberler de  MEDYA’nın sayfaları arasında yer alıyor.

KTGB üyelerine ücretsiz dağıtılan dergi, bayilerde de 7.5 TL’den satışa sunulacak.