Hüseyin Çiçek

İskele bölgesinde 6  eve girerek yaklaşık 11 bin TL nakit para ile eşya sirkat ettiği iddia edilen Mehmet Yıldırım hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli Polis Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, zanlının 2014 yılı Mayıs ve Kasım ayları arasında İskele bölgesinde toplam 6 evden 11 bin 300 TL nakit para ile 2 bin 750 TL değerinde eşya sirkat ettiğini söyledi. Zanlının 7’nci eve girmeye teşebbüs ettiği sırada farkedildiğini ve yakalandığını söyleyen Tuluhan, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktardı.

Sabıkası var

Zanlının KKTC ve TC vatandaşı olduğunu söyleyen Tuluhan, daha önce müstahdem tarafından sirkat suçu nedeni ile zanlının 3 ay hüküm giydiğini ifade etti.  Zanlının davalarından kaçma ihtimali olduğunu öne süren Tuluhan, 3 ayı geçmemek şartı ile zanlının hükümsüz tutuklu olarak davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesini talep etti.  Zanlı avukatı zanlının davalarından kaçmayacağını  ve bakmakla yükümlü 2 çocuğunun olduğunu söyleyerek Cezaevi talebine itiraz etti. Huzurundaki Şahadet ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 45 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesine emir verdi.