Mehmetçik Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasındaki akademik, bilimsel, toplumsal ve kültürel işbirliğini kapsayan bir protokol imzalandı.

Belediye ile üniversite arasında toplumsal, kültürel ve bilimsel ortaklık olanaklarının yaratılmasını hedefleyen protokole Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam imza koydu.

Mehmetçik Belediyesi’nden verilen bilgiye göre işbirliği protokolü, Mehmetçik Belediyesi ile DAÜ’nün bilimsel, toplumsal, kültürel ve akademik işbirliklerini geliştirmek, toplumsal konulara duyarlılığı güçlendirmek ve karşılıklı çalışmaları teşvik etmek amacıyla hazırlandı.

Tarafların karşılıklı ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarını öngören protokole göre, ihtiyaç duyulan alanlarda karşılıklı akademik, yönetsel, personel görevlendirme ve/veya izin verme yoluyla projeler geliştirmek üzere işbirliği yapılacak.

Mehmetçik Belediyesi ile DAÜ’nün işbirliği protokolü bilimsel ve toplumsal toplantıların düzenlenmesini özendirmeyi de içeriyor.