Mehmetçik Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesiyle, belediye çalışanlarının maaşlarının, devlet baremine aktarılmasına başlanarak arttırıldığı, sosyal haklarda hayat pahalılığının üzerinde ilerleme kaydedildiği, ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kadın çalışanlar için idari tatil olmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
 
Devrimci Genel İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Naşit’in verdiği bilgiye göre, Mehmetçik Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında 1 Ocak 2016 – 31 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit imza koydu.

İmzalanan sözleşmeyle birlikte, belediye çalışanlarının maaşlarının, yıllardır yapılmayan ve işçilerin hakkı olan devlet baremi sistemine aktarılmasına başlanarak arttırıldığı, ayrıca eski dönemde uygulanan “maaşlardan azaltma sisteminin” de son bulduğu ve tüm işçilerin olması gereken baremde ve alması gereken maaşı çekmeye başladığı kaydedildi.

Maaşların yanında sosyal haklarda da hayat pahalılığının üzerinde artış elde edilirken, 8 Mart da kadın emekçiler için idari tatil ilan edildi.

İmza töreninde konuşan Devrimci Genel İş Başkanı Ömer Naşit, Geçitkale Belediyesi’nin ardından Mehmetçik Belediyesi’nin de hassasiyet göstererek, toplu iş sözleşmesinde 8 Mart’ı kadın çalışanlar için idari tatil olarak kararlaştırdıklarını kaydetti.

Kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkede hayat bulabilmesi için verilen mücadelelerin sembol günü olan 8 Mart’ın tatil ilan edilmesinin tüm yurtta ve iş yerlerinde yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Naşit, bu yönde tüm sendika ve iş yerlerine de çağrı yaptı.

Naşit, “8 Mart yeme-içme veya kadınlara hediyeler dağıtma günü değil, kadın emeğinin kurtuluşu için mücadelenin yükseltildiği bir gündür” dedi ve 8 Mart’a gösterdiği hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye teşekkür etti.

Ömer Naşit, bugüne dek işçilerin maaşlarının olması gereken yerde olmadığını ve “azaltma” adı altında normalden daha az maaş aldıklarını ifade ederek, “bu duruma eski sendika ve yönetimler neden oldu” dedi.

Naşit, yeni imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile artık tüm çalışanların olması gereken ve hakları olan devlet baremine aktarılma sürecinin başladığını ifade ederek, yıllardır süren mağduriyetin de giderildiğini kaydetti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, yıllardır çalışanların maaşlarından yapılan kesintileri kaldırdıklarını ve yaşanılan mağduriyetlerini gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sarıçizmeli ayrıca dünyada kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin KKTC’de de hayat bulabilmesi için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün bundan böyle Mehmetçik Belediyesi’nde de kadın çalışanlar için idari tatil olduğunu kaydetti.