Cittaslow (sakin şehir) olmak için çalışmalarını sürdüren Mehmetçik Belediyesi’nden Başkan Cemil Sarıçizmeli başkanlığındaki bir heyet, Türkiye’deki Cittaslow’un başkenti İzmir Seferihisar Belediyesi’ne inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Belediye As Başkanı Canan Çırakoğlu, Belediye Meclis Üyesi Ayşe Gülyaz, Belediye Mimarı Meryem Onbaşı ve Mehmetçik Cittaslow komitesini temsilen Zekai Altan’ dan oluşan heyet, Serefihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer’le de görüştü.

Mehmetçik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, heyet üç günlük gezi boyunca Seferihisar Can Yücel Tohum Merkezi, Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Çocuk Belediyesi, Sığacık Kalesi, Seferihisar Limanı ve merkezde incelemelerde bulundu.

SARIÇİZMELİ: “MEHMETÇİK BELEDİYESİ CİTTASLOW ÜYELİĞİ İÇİN EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyeri makamında ziyarette yaptığı konuşmada, Mehmetçik Belediyesi’nin Cittaslow üyeliği sürecinde emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Sarıçizmeli, ziyaret amaçlarının Türkiye Cittaslow başkenti Seferihisar’ da gözlemler yaparak Cittaslow sürecinde ne gibi deneyimler yaşadıklarını öğrenmek ve Seferihisar’daki yenilikleri yerinde tespit ederek Mehmetçik Belediyesi’ne de bu yenilikleri kazandırmak olduğunu belirtti.

1426511109.jpg