Nadire Bahadi

Mağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde, Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’yu kaldığı evde dövdükleri sırada apartmanın en üst katından beton zemine düşüp ölmesine neden oldukları gerekçesi ile başta “Adam öldürme” davası olmak üzere toplam 6 davadan yargılanan Olalekan Nicholas Agboola ve Adetola Oluwadamilar Odorinde’nin duruşmasına dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

İddia Makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz davanın dünkü duruşmasında 3 tanık dinletti.

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Görüntü İnceleme Şubeleri’nde görevli polis memurları Murat Arkoy ve Mehmet Bakır’ın ardından dinlenen tanık, apartmanın en üst katından düşerek hayatını kaybeden Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun ev arkadaşı oldu.

Kavga sırasında evin salonunda bulunan ve kanepede yatırken olanlara tanıklık eden Luke lakaplı Nijeryalı öğrenci Toshukwu Luke Anemeze mahkemede verdiği ifadesinde ev arkadaşı Meindinyo’nun o sabah evi basan sanıklar Olalekan Nicholas Agboola ve Adetola Oluwadamilar Odorinde ve beraberlerindeki 2 kişi tarafından dövülürken balkondan aşağıya düşüp öldüğünü söyledi.

Meindinyo’nun düştüğü an mahkeme huzurunda

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden “Adam öldürme” davasında İddia Makamı’nın 2’inci tanığı Görüntü İnceleme Uzmanı Mehmet Bakır oldu. Bakır olay günü yaptığı icraatları mahkemeye aktarırken, Bakır’ın çevreden elde ettiği ve Meindinyo’nun balkondan düşüş anını gösteren kamera görüntüsü mahkemeye emare sunuldu.

2 cinayet sanığı ortada yok

İddia Makamı’nın sürpriz tanığı ise Meindinyo’nun ev arkadaşı olan ve olayın yaşandığı sabah salondaki kanepede yatan Luke lakaplı Nijeryalı öğrenci oldu.

Luke mahkemede verdiği ifadesinde ev arkadaşı Meindinyo’nun eve gelmesinin ardından 4 kişinin evi bastığını ve ev arkadaşının yumruklanarak kavganın balkona taşındığını anlattı.

Sanık Olalekan Nicholas Agboola’nın Meindinyo’nun ayağına tekme vurarak dengesini kaybetmesine neden olduğunu anlatan Luke, sanık Adetola Oluwadamilar Odorinde’nin ise o sırada ev arkadaşının göğsüne vurduğunu daha sonra evi basan 4 kişinin birden “ düştü, düştü” diye bağırmaya başladıklarını anlattı.

Sanıkların ve polis tarafından bulunamayan beraberindeki 2 kişinin evden kaçarken kendisini farkettiklerini belirten Luke, 4 şahsın kendisine vurmaya başladığını ancak bir şey görmediğini söyleyince koşarak kaçtıklarını anlattı. Luke olayın ardından evde diğer odalara ve dolaba saklanan diğer ev arkadaşlarını çağırarak Meindinyo’nun aşağıya düştüğünü söylediğini, daha sonra apartmanın 2’inci katındaki komşularından ambulans için yardım çağırmalarını istediklerini anlattı.

Duruşma 10 Nisan’a ertelendi

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “Adam öldürme” davası, sanıkların avukatı Sinan Şemiler’in Luke lakaplı Tohukwu Luke Anemeze’yi sorgulamak üzere 10 Nisan 2017 tarihine ertelendi. 6 davadan yargılanan sanıklar, tutuklu yargılanmaya devam edecek.