Yüksek Adliye Kurulu, Kaza Mahkemesi Başkanlığına atanan Melek Esendağlı ile Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atanan Tacan Reynar’ın bugün itibariyle görevine başladığını bildirdi. 

Yüksek Adliye Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, kurul tarafından terfi ettirilen yargıçlar için bugün yemin töreni yapıldı.

ESENDAĞLI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

4 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Başkanlığına atanan Melek Esendağlı; 1.03.1980 yılında Lefkoşa’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra stajını müteakip 01.11.2002 yılında avukatlık kaydını yaptırdı.

4 Ocak 2007 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına ve 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atandı. Gazimağusa ve Girne Kaza Mahkemeleri ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Melek Esendağlı, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

1451911017.jpg

REYNAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

4 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atanan Tacan Reynar; 05.06.1982 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. Lise öğrenimini Gazimağusa’da tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Birçok sivil toplum kuruluşunda çalıştı, Genç Hukukçular Derneği’nin kuruluşunda yer aldı ve Dernek Başkanlığı yaptı. Stajını müteakip 2005 yılında Avukat olarak kaydoldu. 2007 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Kamu hukuku alanında “Federasyonlarda Federal ve Federe Yönetimler Arasındaki İlişkiler ve Uyuşmazlıkların Çözümü” konulu tez çalışmasıyla Lisansüstü eğitimini tamamladı. Halen Kamu Hukuku alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

1 Ekim 2010 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına atandı. Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt Kaza Mahkemelerinde görev yaptı.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.