Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'u Nişantaşı'ndaki evinde ziyaret etti. Gökçek, "Türkiye'de kaos çıkarmak isteyenlerin bunu yaptığına inanıyorum. Bunun arkasında bir yapının olduğuna inanıyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan'ı Nişantaşı'ndaki evinde ziyaret etti. Melih Gökçek, ziyarete oğlu Osman Gökçek'te eşlik etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Gökçek, "Göğsünden biraz rahatsızlığı var geçmiş olsun diledik. Türkiye" de özellikle böyle kaba kuvveti tasvip etmek mümkün değil. Ahmet'e de söyledim bir önceki seçim öncesi televizyonlarda da söyledim. Televizyonlarda dedim ki o dönemde hem sağdan hem soldan bazı gazetecilere saldırıyı bekleyin dedim. Bunu üç beş televizyonda tekrar ettim" dedi.

Türkiye'de kaos çıkarmak isteyenlerin bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Gökçek, "Türkiye'yi kaos ortamına itebilmek maksadıyla böyle bir organizasyon yapılıyor. Bir hadise ortada varsa mutlaka bundan kim yararlanacak onu düşüneceksiniz ve arkasında onu arayacaksınız. Ben bunun masum bir olay olduğuna inanmıyorum. Kesinlikle ve kesinlikle Ahmet'in bu şekilde hırpalanmasından bir takım çevrelerin yararlanacağını düşünüyorum. Türkiye'de kaos çıkarmak isteyenlerin bunu yaptığına inanıyorum. Bunun arkasından bir yapının olduğuna inanıyorum. Samimiyetle söylüyorum ve inşallah polis bu yapıyı ortaya çıkartır. Ortay çıktığı zamanda Türkiye'de pek çok şey çözülür diye düşünüyorum. Onun içinde merakla aşkla inşallah polisin bu işi çözmesini bekliyorum. Ahmet'e geçmiş olsun nereden gelirse gelse bunu tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. O eller alçak eller" ifadelerini kullandı.

"KAOS ÇIKARTMAK İÇİN YAPILDIĞINA İNANIYORUM"

Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağdan ve soldan kim kimi itham ederse o itham ettiği anda hemen bu hedef gösterildi deniliyor. Ben Türkiye "de bir kişinin hedef gösterildiğinden dolayı, kendisinden bahsedildiğinden dolayı bir saldırı yapıldığına inanmıyorum. Ben bu işi Türkiye'de kaos çıkarmak isteyenlerin kaos çıkartmak için yaptığına inanıyorum. Ben birisi için bir şey söyledim, birisi benim hakkımda bir şey söyledi diye bundan dolayı kimsenin başına bir iş geleceğinden değil, bunlar kapalı kapılar ardında organize edilir organize edildikten sonra da tatbik edilerek konulur. Bu da kaosun yayılması için vesile olur. Bunun için yapılmıştır. Hiç zerre şüphem yok. Bu olayın arkasında özellikle bu seçim öncesi karışıklık çıkartmak isteyen güçlerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

GÖKÇEK SALDIRILARIN DEVAMININ GELECEĞİNİ İDDİA ETTİ

Sağ görüşlü kişilerin de saldırıya uğrayacağını iddia eden Melih Gökçek, "Şimdide sağdan birilerini bekleyin. Sağdan da birileri olacak. Bunun ötesinde daha da öteye gideyim milletvekili bekleyin, belediye başkanı bekleyin niçin dövülecek, vurulacak karşılıklı olarak insanlar sokağa dökülecek ki kaos artsın, krosçuların amacıdır bu" şeklinde konuştu.