Babası Kıbrıslı Türk, annesi Rus uyruklu olan Girne’de yaşayan beş yaşındaki Melisa Denizer’in başında bir delik ile yaşıyor ve acil ameliyat olması gerekiyor. Daha 3 buçuk yaşındayken meydana gelen bir kazada başını dolu su damacanasına çarpan ve kafatasında hasar oluşan Melisa, o tarihten beridir hem Türkiye’de hem de KKTC’de onlarca ameliyat geçirdi.Ancak tüm operasyonlara rağmen başında açılan yarık kapanmayan Melisa’nın yeniden ameliyat olması gerekiyor.Türkiye’de Acı Badem Hastanesi’nde ameliyat olması gereken Melisa’nın tedavi masrafları için ise 20 bin TL gerekiyor. 

KAZA HAYATLARINI KABUSA ÇEVİRDİ 

Babası dar gelirle çalışan annesi ise sürekli Melisa’ya refakat etmek zorunda olduğu için çalışamayan Melisa, başındaki delikten dolayı eğitim hayatına da başlayamıyor.Yetkililerden ve halktan yardım talep eden Melisa’nın annesi ValentinaDenizer Star Kıbrıs’a konuştu ve şunları anlattı: “2010 yılında Melisa 3 buçuk yaşındayken işyerime götürmüştüm.Merdivenlerden kucağımda inerken dengemi kaybettim ve beraber düştük. Düşme anında Melisa’nın başı su damacanasına çarptı ve kafatası hasa gördü ve beyin kanaması geçirdi.Melisa 16 gün Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde kaldı.2010 yılı Şubat ayında hastaneyi yağmurlardan dolayı sel basınca Melisa’yı Türkiye’ye götürmek zorunda kaldık. 

ACİL AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR 

“Türkiye’de Cerrah Paşa ve Acı Badem hastanelerinde operasyonlar geçirdi. Üç kez yapılan ameliyat sonrası beyninde kist oluştu. Çok zorlu bir tedavi süreci geçirmesine rağmen kafatasındaki kırıklar iyileşmedi. Başındaki kemiğin kavuşabilmesi için yapılan ameliyatlar sonuç vermedi ve şuana kadar kapanması gerekirken kapanmadı. Melisa’nın yeniden operasyon geçirmesi gerekiyor. Buradaki kurula başvurduk ve kabul edildi. Ancak kurulun Türkiye’de Acı Badem ile anlaşması yok ve operasyonu yapacak doktor özel hastane doktoru olduğu için kurul bu masrafı ödeyemiyor. Kurul sadece masrafların bir kısmını ödeyebiliyor. Geriye kalan 20 bin TL’yi ise biz bulmak zorundayız. Ancak bu masrafı karşılayacak maddi durumumuz yok.” 

SÜREKLİ GÖZETİM ŞART 

Eşinin düşük bir gelire sahip olduğunu, kendisinin ise kazadan sonra hiç çalışamadığını dile getiren Melisa’nın annesi sözlerini şöyle sürdürdü: “Melisa’nın başında bir delik olduğu için sürekli refakatçi şart. Başını bir daha herhangi bir yere çarpmaması gerekiyor. Bu nedenle 24 saat melisayı gözetmek zorundayım. Ayrıca başındaki kemik kaynamadığı için eğitimine de başlayamıyor. Çünkü başına alacağı en ufak bir darbe, veya çocukların itip kakması Melisa’nın sonu olur.”Melisa’nın acil ameliyat olması gerektiğini söyleyen dertli anne, halktan ve yetkililerden yardım talep etti. 

10566326_10152888217117946_75854172_n.jpg