BAKANLIĞA PARMAK İZLİ GEÇİŞ KONTROL SİSTEMİ

İçişleri Bakanlığı binasına parmak izli geçiş kontrol sistemi kuruldu. Bu uygulamanın örnek teşkil ederek, ülke geneline yayılması ve memurlarının işe giriş çıkış saatlerinde yaşanan keşmekeşin önüne geçilmesi bekleniyor.

“PERSONEL ARASINDAKİ ŞİKÂYETLERDEN ÖTÜRÜ”

Pazartesi günü itibariyle, memurların, işe giriş ve çıkışlarında, parmak izli geçiş kontrol sistemi devreye konacak. İçişleri Bakanlığı tarafından devreye konan bu uygulamanın, yine vatandaş için değil personel arasındaki şikâyetin önüne geçilmesi amacı ile yapıldığı da belirtiliyor.

Rana SARRO

İçişleri Bakanlığı’nda, memurların, işe giriş ve çıkışları Pazartesi günü itibariyle kayıt altında olacak. İçişleri Bakanlığı binasında, personelin giriş çıkış saatlerini takip etmek üzere parmak izli geçiş kontrol sistemi devreye konuyor.

İçişleri Bakanlığı binasında bulunan Muhaceret Dairesi’nin ise, bir süreden beridir parmak izi ile çalışan takip sistemini kullandığı belirtilirken, Pazartesi günü itibariyle tüm binada bulunan daireler ile şubelerin bu uygulamaya geçeceği öğrenildi.

TÜM BAKANLIK VE DAİRELERDE UYGULANMALI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bu uygulamanın, diğer tüm daire ve bakanlıklarda uygulanması bekleniyor. Dairelerdeki keşmekeşten muzdarip vatandaşlar, bu uygulamanın örnek teşkil ederek, ülke geneline yayılması ve Bakanlık ve dairelerde görevli kamu memurlarının işe giriş çıkış saatlerinde yaşanan keşmekeşin önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyor.

“PERSONEL ARASINDA SÜREKLİ ŞİKÂYET VARDI”

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Özlem Bayramoğlu Onuray, personel arasında şikâyet konusu olan giriş- çıkış saatleri konusunda böyle bir uygulama yapılmasının uygun görüldüğünü aktardı ve şöyle konuştu: “Her daire haklı olarak kendi uygulamasını yapıyordu. Kimi daire personeli 15.00’te, kimi daire ise 15.30’da çıktığı için bu kez personel arasında sürekli şikâyet vardı. Bunların önünü almak için, herkesin aynı saatte çıkıp aynı saatte gelmesini sağlamak için böyle bir uygulama yapmaya çalıştık. Normal girişimiz 8.00 ve 15.30 normal mesai saatleri dikkate alınacak. 3 tane ana giriş kapısına koymayı uygun gördük.”

YIĞILMA OLMASIN DİYE 10 DAKİKA ERKEN

Sistemde çıkış saatinin 15.20 olarak ayarlandığı yönündeki duyumumuzu da aktardığımız Bakanlık Müdürü Onuray, “Bakanlık bünyesinde yaklaşık 400 çalışan vardır. Kapılardaki sıkışıklığı gidermek amacıyla giriş ve çıkışta uzun kuyruklar oluşmaması için 15.20 olarak belirtildi. 15.20 diye bir şey yok çünkü kamu görevlilerinin uyması gereken mesai saati vardır. Bu mesai saati de şuanda 8.00-15.30’dur” dedi.