Memur-Sen, Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı tebrik etti ve başarı diledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Şener Özburak, yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkının, kendi karakteristik yapısını taşıyan, onurlu, ilkeli, mücadeleci bir Cumhurbaşkanı seçtiğini” belirterek, “Bu değişime inanan kararlı bir duruş sergileyen Kıbrıs Türk halkını da kutlamak bir gerekliliktir” dedi.

Bundan önce topluma hizmet etmiş üç Cumhurbaşkanına da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özburak, toplum olarak, 4. Cumhurbaşkanının her koşulda yanında durmanın en büyük görev olduğunu söyledi.

“Akıncı’nın seçildiği andan itibaren mevcut statükonun kalıntılarının provokasyonları ile TC – KKTC halkları arasında gerginlik yaşanması için bir senaryo ortaya koymaya çalışmalarının kabul edilebilir olmadığını” ifade eden Özburak, “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanması kişilikli bir ilişki olması gerekliliği vizyonu doğru bir vizyondur ve çatışma kültürünün bir parçası değildir” dedi.

Özburak, Gerek KKTC gerek ise TC yetkililerin Kıbrıs sorununun çözümünde tam bir dayanışma ve işbirliği içinde hareket etmesinin herkesin menfaatine olduğunu vurguladı.