Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Başkan Harmancı, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada bakanlıklarla her zaman sıkı bir işbirliği halinde olduklarını söyleyerek bu işbirliğinin meyvelerini zamanla aldıklarını belirtti. Özellikle Turizm Bakanlığı’nın önemine de vurgu yapan Harmancı, “Lefkoşa turizm değeri çok yüksek bir kenttir. Sadece Lefkoşa’dan ülkemize geçiş yapan günlük turist sayısı bin 800 civarındadır. Turizm Bakanlığı ile her zaman her alanda işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Harmancı, tiyatrolar konusunda da bir öneri sunarak belediyeye ait tiyatro binasının büyütülüp geliştirilmesi ile kapatisesinin artırılarak hem belediyenin hem de devlet tiyatrolarının bu binayı ortak kullanabileceğini söyledi. Harmancı bu oluşumun gerçekleşebilmesi için ise ‘özerk tiyatrolar yasası’nın geçirilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

 GÜNDÜZ           

Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz ise belediye ile her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını  söylerek Harmancı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediyelerin önemine de vurgu yapan Gündüz, kaymakamlık döneminde de belediyelerle her zaman istişare içinde olduğunu ifade etti.

Gündüz, ülke turizminin deniz, kum ve doğal güzelliklerin yanı sıra ülkemizdeki kültürel değerlerin ön plana çıkarılarak daha etkili olduğunu belirterek, ülkemizde bir çok kültürel değer olduğunu, bu değerlerin pazarlanması için bakanlık olarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gündüz, tiyatrolar konusunda da bakanlık olarak projenin hazır olduğunu yakın bir zamanda projenin hayata geçirileceğini belirtti.