Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Müdürü Ozan Aksu’yu kabul etti. Kabul sırasında Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan ve Modacı Abdullah Öztoprak da yer aldı.

Aksu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada KKTC’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kendisi için Kıbrıs’ın ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Girne Belediyesi ile kardeş belediye olduklarından da söz eden Aksu, kültürel sanat faliyetlerin gelişmesi anlamında iki ülke ve iki kent arasında işbirliği yapmaya her zaman açık olduklarını ifade etti.

Eylül ayında düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivalinde Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz’ü de aralarında görmek istediklerini söyleyen Aksu, festivalin oldukça önemli olduğuna değindi.

GÜNDÜZ: “SANAT EVRENSELDİR”

Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz ise  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kültürün bir ülke için ne kadar önemli olduğuna değindi.  

Sanatın evrensel olduğunu da söyleyen Gündüz, bu alandaki engelleri kırmak ve ülke kültürünü tanıtmak adına Türkiye’nin desteğinin önemine vurgu yaptı.

Gündüz, bakanlığa geldiği gün bazı hedefler koyduğunu ve bu hedefler arasında Devlet Tiyatroları’nın yanan binasını yeniden hayata geçirmek olduğunu da söyledi.