Evrim Kamalı

Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlı Şevket Beyazlar’ın tasarrufunda uyuşturucu hap bulundu. Tutuklanan Beyazlar dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci, zanlı Şevket Beyazlar’ın 25 Ocak tarihinde, saat 13.30 raddelerinde Ercan’dan KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu ceketin cebinde sarı renk uyuşturucu olduğuna inanılan 1 adet hap bulunduğunu söyledi. 

Konu hapın emare alınarak tahlile gönderildiğini ve sonucunun beklendiğini belirten Dümenci, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi ve konu hapın uyuşturucu olup olmadığının anlaşılması için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Türk milleti olarak meraklıyız!”

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Beyazlar “biz Türk milleti olarak meraklı milletiz, bu hapı Türkiye’de bir parkta otururken bank üzerinde buldum merakımdan alarak cebime koydum unutmuşum… Bu durum başıma meraktan geldi” dedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.