Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yaşlı bakımevleri ve huzurevlerine ziyaretler yapan Meral Akıncı, bu kez de Barış Ruh ve Sinir Hastanesi personeli ve hastaları ile bir araya geldi. Yetkililerden hastanenin faaliyetleri, eksikler ve sıkıntılarını dinleyen Akıncı, hastalarla tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi.

Barış Ruh ve Sinir Hastanesi Başhekimi Dr. İnci Taşyürek, hastanedeki psikologlar, psikiyatristler ve görevlilerle görüşen Meral Akıncı, meslek hayatını ilk icra ettiği yerin Barış Ruh ve Sinir Hastanesi olduğunu ve burada bulunmanın kendisi için büyük anlam ve öneme sahip olduğunu belirtti.

Akıncı, Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nin kendisinin de bulunduğu bir dönemde yapılan proje olup, dönemin üç doktoru ve psikoloğu olarak toplumu kucaklayan bir yapının hayata geçmesinde görev aldığını söyledi. 
Çalışmalarını ekip ruhu içerisinde ve sorumlulukları paylaşarak yaptıklarını sözlerine ekleyen Meral Akıncı, bundan ötürü hastanede katılımcılık sağlanıp hem topluma hem de toplumdan izole olma durumunun ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

Bu başarının temelinde sevgi ve birliktelikle ortak amaçlar doğrultusunda beraber hareket etmenin bulunduğunu ifade eden Meral Akıncı, bu çalışmaların günümüz imkan ve koşulları da göz önünde bulundurularak geliştirilmesinin yararlı olacağı görüşünü paylaştı.

Hastane içerisinde yakında hizmete girecek olan ‘Çocuk ve Ergen’ servisini de yerinde inceleyen Meral Akıncı, bu servisin açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeni servislerin açılmasıyla birlikte bu servisin hem hastane hem de hastalar için sürdürülebilirlik sağlamasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Meral Akıncı, yeni servisin eksikleri ve geleceği konusunda üzerine düşen sorumlukları yerine getirmeye hazır olduğunu yetkililerle paylaştı.