Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, bilinçli atılan her adımın kanserle mücadelede umut ışığını güçlendirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Meral Akıncı himayesinde bir etkinlik düzenledi.

Meral Akıncı, Londra’da düzenlenen ve geliri KKTC’deki Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlanacak etkinliğe katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde İngiltere’ye 1-2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

KANSERLE MÜCADELE VURGUSU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin düzenlediği etkinlikteki yaptığı konuşmada, kanserle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Akıncı, kanserle mücadelede en önemli ve vazgeçilmez unsurun bilinç düzeyinin yükseltilmesi ve farkındalık olduğunu söyledi.

Meral Akıncı, Kuzey Kıbrıs’taki kanser hastaları için düzenlenen etkinliğe emek verenlere ve katkı koyanlara teşekkür etti.

1446048578.jpg

AKINCI’NIN DİĞER TEMASLARI

Meral Akıncı, Londra’da bulunduğu süre içinde bir dizi de ziyaret gerçekleştirdi. İngiltere’deki iş, siyaset ve sivil toplum camiasından Kıbrıslı Türklerle bir araya gelen Akıncı, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın onuruna verdiği yemeğe de katıldı.

Yemeğe katılanlarla sohbet eden Meral Akıncı, gösterilen ilgiden büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Akıncı, davette yaptığı konuşmada, yabancı bir ülkede kök salmak, yaşam kurmak ve gelecek nesillere güzel şeyler taşımak amacıyla fedakâr çalışmalar yapmanın kolay olmadığını söyledi.

1446048609.jpg

OKUL ZİYARETİ

Meral Akıncı, Londra’daki Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nu da ziyaret ederek, 29 Ekim vesilesiyle düzenlenen etkinliği izledi.

Akıncı, burada yaptığı konuşmada, yabancı ülkede eğitim kurumu oluşturmanın, kurumun devamlılığını sağlamanın zor olduğuna işaret ederek, bu okulların maddi ve manevi temellerini atan KKTC devletinin ve gönüllülerin katkılarına vurgu yaptı.

1446048575.jpg

1446048577.jpg