Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, özel gereksinimli bireylere ve ailelerine her türlü fiziki, sosyal, yasal ve manevi ulaşırlığın sağlanmasında bireylerin, kurumların ve devletin büyük sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

Akıncı, Anneler Günü dolayısıyla Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Meral Akıncı, buradaki konuşmasında Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nin ihtiyaçlarına ve isteklerine katkı yapmaya her zaman hazır olduğunu belirtti. 

Çocuklar ve gençler Meral Akıncı’yı Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nde gelişinde gül yapraklarıyla karşıladı. Akıncı, çocuklarla ve gençlerle tek tek ilgilendi, anneleriyle sohbet etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Meral Akıncı, “Gerek anneler, gerekse çocuklar olarak, her zaman yakınınızda olduğumu yürekten hissetmenizi isterim” dedi ve ekledi:

“Annelik farklı bir görevdir, roldür. Yaşamın bize verdiği büyük bir sorumluluktur, keyiftir, haktır ve dünyadaki en güzel mutluluktur. Hangi şartlarda olursa olsun anneliğin değeri hiçbir zaman ölçülemez. Annelerin sadece tek bir günde hatırlanması da düşünülemez. Çünkü anne, bebeğinin rahmine düştüğü andan itibaren gerek sosyal, gerek psikolojik gerekse de biyolojik olarak yaşamını farklı bir şekilde sürdürmeye başlar.”

Akıncı, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nde bulunan çocukların özel olduğu kadar, annelerinin de özel olduğuna dikkat çekerek, “Annelerin yaptıkları ve yaşadıkları çok farklıdır. O nedenle sizin gibi annelerin her an ellerinin öpülmesi, yüreklerinin okşanması ve el üstünde tutulması gerekiyor” dedi.

Meral Akıncı, özel gereksinimli çocuklara yardımcı olan, anne sevgisi ve şefkatiyle yaklaşan öğretmenlerin emeklerinin de çok önemli olduğunu belirtti.

Akıncı, özel gereksinimli bireylere ve ailelerine her türlü fiziki, sosyal, yasal ve manevi ulaşırlılığın sağlanmasında bireylerin, kurumların ve devletin büyük sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.

Meral Akıncı’ya çocuklar çiçek ve yaptıkları el işi çalışmalarını takdim ederken, Akıncı da çocuklara ve annelerine hediye verdi.

1462623233.jpg

1462623234.jpg

1462623232.jpg