Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı İstanbul’da devam eden 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında düzenlenen “Değişim Önderleri: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” konulu toplantının açılışında bir konuşma yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili görüşlerini aktaran Akıncı, değişimde olan dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin her coğrafyada gündeme gelmesinin, barış kültürüne güçlü ışık tutacağını kaydetti.

Cinsiyet eşitliğinde farkındalığın artırılması sorumluluğunu erken yıllarda üstlendiğini kaydeden Akıncı, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kuzey Kıbrıs kadınının profiline değinen Akıncı, Kuzey Kıbrıs kadınının kendilerine empoze edilen rolleri içselleştirdiklerini, küçük toplum olmanın “herkes ne der” sorusunun geçerli olmasına yol açtığını söyledi.

“İSTENİLEN YERDE OLMASA DA OLUMLU ADIMLAR ATILDI”

Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğinde istenilen yerde olmasa da olumlu adımlar atıldığını vurgulayarak, bu adımlar hakkında bilgi verdi.

Kurucusu olduğu Kadından Yaşama Destek Derneği’nin (KAYAD) 20 yıldır önemli çalışmalara imza attığını belirten Akıncı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışmalara destek verdiğini ve kadınların her platformda önünün açılmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

Meral Akıncı Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için sürdürülen çalışmalar kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Akıncı, sadece Kıbrıs’ta yaşayan kadınlar için değil, tüm coğrafyalardaki kadınlar için özgürlük, eşitlik ve güvenlik diledi.