Eroğlu’nu Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ve personel kapıda karşıladı. Merkezi binada personelle sohbet edip bayramlarını kutlayan Eroğlu, daha sonra Kadınlar Bölümü’ne geçti.

Kadınlar Bölümü’ndeki mahkumlarla bayramlaşıp sohbet eden Eroğlu, hediyeler verdi. Eroğlu’nun elini öpen mahkumlar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bayramlaşmanın ardından Meral Eroğlu, kadın mahkumlarla birlikte sabah kahvaltısı yaptı.

Ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu ve Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, basına kısa açıklama yaptı.

Bilmem, kendisinin, personelin ve mahkumların, Eroğlu’nun ziyaretiyle onurlandıklarını söyleyerek, duyarlılığına teşekkür etti.

MERAL EROĞLU: “YAŞAMDA, KİMSE BAŞINA NE GELECEĞİNİ BİLEMEZ…”

Meral Eroğlu da ziyareti, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiğini belirterek, “Yaşamda, kimse başına ne geleceğini bilemez. Anlık öfke ve zafiyetin sonuçları bunlara sebep olur. Kader mahkumudurlar, onları ziyaret etmek istedim” dedi.

Merkezi Cezaevi’nde çok sayıda kadın mahkum bulunmadığını söyleyen Eroğlu, bundan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Mahkumlara “Allah kurtarsın” dileğinde bulunan Eroğlu, çevrenin temiz ve güzel olduğunu ancak bazı eksikliklerin de var olduğunu ifade etti.

Yaşı çok genç olanların ve çocukların, Merkezi Cezaevi’nde bulunmasının ağır bir durum olduğunu belirten Eroğlu, “Umarım ki bir proje gerçekleşir ve yaşı küçük olanlar, genç ve çocuklar rehabilite edilir” diye konuştu.