İtfaiye emeklisi Hüseyin Mercan'ın Lefkoşa'da Dumlupınar bölgesindeki evi önceki gün kalabalık bir polis ekibi tarafından baskına uğradı ve didik didik arandı.

Toplumumuzun sevilen ve sayılan kişilerinden biri olan Mercan'a hangi amaçla baskın yapıldığı bilinmiyor.

Polisin keyfi baskınlarının önüne geçilmesi için başta Cumhurbaşkanı ile Meclis'in buna el atması bekleniyor...

Lefkoşa Dumlupınar bölgesindeki Hacı Ali Sitesi 10/4 adresinde ikamet eden emekli itfaiye memuru Hüseyin Mercan’ın evine kalabalık bir polis ekibi tarafından baskın düzenlendi.

Konuyla ilgili gazetemizi ziyaret eden Hüseyin Mercan yaşananları şöyle özetledi:

"Kardeşimin ölüm yıldönümünde ben köydeydim. Akşam üzeri Gaziköy'de Afanyalı’nın yerinde eski Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Bey’le birlikte yemekteydik. Aynı gün yani 21 Ekim 2015 tarihinde saat 16.00'da kalabalık bir polis ekibi Dumlupınar bölgesindeki daireme baskın düzenledi ve evimi didik didik aradı. Arayanların ellerinde mahkeme kağıdı olduğu da söylendi. Ben köyden döndükten sonra olayı evdekilerden öğrendim. Perşembe günü de beni çağırdılar ve polise gitmemi istediler. Nasıl bir iştir anlamakla zorluk çekiyorum.

Polis aklı kestiğinde veya keyfi olarak birisinin evini yoklama hakkını kendinde nasıl buluyor? Kimse mahkemeye müracaat ederek o an arama emri alınır demesin, emirler daha önceden hazırlanmıştır ve sadece üzeri doldurularak kullanılır.

Ben köydeyim evde çocuklarım var ve polisler pales pantres evime giriyorlar. Yarattıkları psikolojik baskının korkunun farkında bile değiller. Beni arayıp da soracaklarını soramazlar mıydı? Ya da eve baskın düzenlemeden önce beni de çağırmak zorunda değiller miydi? Bu tam bir keyfiliktir..."

Kaynak: Afrika