Muhteşem sesi ve yorumuyla dinleyenleri büyüleyen, söylediği şarkılarla kendisine hayran bırakan Mustafa Ceceli, 1980 yılında Çankırı’da dünyaya gelmiştir. Müziğe olan ilgisi daha bebek yaşındayken ailesi tarafından fark edilmiştir.  

6 yaşında piyano eğitimi almaya başlayan Ceceli, 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni tarafından konservatuar eğitimi almasını önerildi.  Ailesiyle birlikte Ankara’ya taşınmış ilköğretim ve liseyi burada bitirmiştir. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümünü okurken tekrar sınava girip Yeditepe Üniversitesi İşletme Fakültesine yazılmıştır.

MÜZİK HAYATINA GİRİŞİ, ALBÜMLERİ VE ARANJÖRLÜK ÇALIŞMALARI

, keyboard, gitar, piyano ve kemanı iyi derecede çalabiliyor. İstanbul’ geldikten kısa bir sür sonra Cenk Eren ‘in vokalisti Merih Ermakastar’ın çıkaracağı albüme düzenlemeler ve aranje çalışmaları yaptı. Müzik sektörüne esas ve tam olarak girişi ise, Kenan Doğulu’nun Aklım Karıştı isimli şarkısına aranjörlük yaparak gerçekleşmiştir.

Türkiye’de hit olan birçok şarkının altına imzasını atan Ceceli’nin dönüm noktası ise 2005 yılında Sezen Aksu ile devam eden müzik kariyeri olmuştur. Sezen Aksu‘ya hem albümlerinde hem de sahnede eşlik etmeye başlayan Ceceli’nin imza attığı aranjeler büyük ilgi gördü.2007 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde konuk sanatçı olarak Sezen Aksu'nun Unutamam şarkısını seslendirdi. İlk Single çalışmasını 2008 yılında ‘’Limon Çiçekleri’’ ismiyle çıkardı. 2009'da kendi adını taşıyan "Mustafa Ceceli" albümünü yayımladı ve albüm MÜ-YAP'tan altın plak ödülü aldı. 2012 tarihinde ikinci solo albümü `ES` dinleyecisiyle buluştu.

Albümün ismini taşıyan "Es" şarkısı dijital platformlarda 10 milyon’un üzerinde tıklanarak tüm zamanların en çok dinlenen ikinci, albümde bulunan "Sevgilim" şarkısı 7 milyon dinlenme oranıyla sekizinci sırada yer almaktadır. İlk klip şarkısı albüme de adını veren`ES` şarkısına çekildi. 2014'te üçüncü stüdyo albümü "Kalpten"i diskografisine eklemiştir. 218’de çıkardığı son albümü Simsiyah ile birlikte bugüne kadar toplam 6 solo albüm, 4 tekli ve 2 remix albümü müzik severler ile buluşturmuştur.

Müzikmp3indir.com isimli müzik dinleme ve indirme platformunda sanatçıya ait tüm eserleri bulabilirsiniz.Günümüzde aktif olarak solistliğin yanı sıra, aranjör, sinema, dizi film ve reklam jingle müzikleri ile kariyerini sürdürmektedir. Solistliğin yanında 2003 yılında başladığı profesyonel aranjörlük işini devam etmektedir.

EVLİLİKLERİ VE ÖZEL HAYATI

Uzatmalı sevgilisi Sinem Gedik İle2008 yılında evlilik hayatına başlayan Mustafa Ceceli’nin bu evlilikten Arın ismi bir oğlu vardır. Sinem Gedik ile yaşadığı 9 yıllık evliliği 2017 yılında son bulmuştur. Uzun süre boşanmasının ardından çalkantılı bir dönem geçiren başarılı sanatçı ikinci evliliğini ise Selin İmer ile gerçekleştirmiştir.

Mutlu birlikteliği devam etmektedir. Halen Selin İmer’le evliliği devam eden sanatçı aile hayatına düşkünlüğü ve muhafazakâr yapısıyla biliniyor. Yakın çevresine tarafından hayırseverliği ile bilinen sanatçı sık sık sosyal yardım projelerinde bulunuyor. Ücretsiz halk konserleri de veren sanatçı yakın zaman da bir televizyon dizisinde oynayacağını açıklamıştır.