Anma törenine, Milletvekilleri Ersin Tatar, Zorlu Töre, bazı dernek başkan ve temsilcileri ile Kotak’ın arkadaşları ve ailesi katıldı.

Çelenklerin konulması ve saygı duruşuyla başlayan anma töreninde, eski politikacı, araştırmacı-yazar İsmail Bozkurt, Basın Konseyi Başkanı Şule Aker, yazar Hasan Kahvecioğlu, milletvekili Ersin Tatar ve merhum Kotak’ın oğlu Serhat Kotak birer konuşma yaptı.

BOZKURT: “MÜCADELECİ VE KARARLI BİR KİŞİLİKTİ”

İsmail Bozkurt törende yaptığı konuşmada, Kotak’la lise yıllarında başlayan dostluklarını ve üniversite seçiminde kendisine nasıl yol gösterdiğini anlattı.

Bozkurt, ülkenin dengesiz ve bilinçsiz şekilde idare edildiği bir süreçte müzakerelerin yürütülmesinin şanssızlık olduğunu söyleyerek, her kulvarda mücadeleci ve kararlı bir kişilik sergileyen Kotak gibi kişilere her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Toplumun vefasız olduğuna işaret eden Bozkurt, Kotak gibi önemli ve iz bırakmış kişilerin isimlerinin en azından bir sokak veya caddeye verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bozkurt, yetkililere bu konuda çağrı yaparak, “Bu kişiler sanki unutturulmaya çalışılır” dedi.

AKER: “HER ŞEYİN HESABINI SORARDI, ZEKİ VE CESURDU”

Basın Konseyi Başkanı Şule Aker, Kotak’ın Konsey’deki çalışmalarını anlattı ve “Kotak bugün yaşasaydı neler olacağını düşünün” dedi.

Kotak’ın yaşadığı sürece cesaretle her şeyin hesabını sorduğunu ancak bugün kimsenin hiçbir şeyin hesabını sormadığını söyleyen Aker, Kotak gibi zeki ve cesur kişilere ihtiyaç olduğunu bu nedenle de yerinin doldurulamadığını belirtti.

KAHVECİOĞLU: “O NESLİN EN GÜZEL TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ…”

Hasan Kahvecioğlu, İngiliz döneminde yaşamış kişilere renkli bir yaşam deneyimledikleri için her zaman imrendiğini belirterek, Kotak’ın da o neslin en güzel temsilcilerinden biri olduğunu söyledi.

Kotak’la çeşitli deneyimler yaşama şansına sahip olduğunu dile getiren Kahvecioğlu, Kotak’ın üretken, farklı deneyimlere sahip, projeci bir kişilik olduğunu vurguladı.

Kahvecioğlu, bu tür etkinliklerin önemli kişileri anmak ve hatırlamak için vesile olduğunu ve vefa hislerini canlandırdığını söyledi.

TATAR

Ersin Tatar da, İsmet Kotak’ın, babasının yakın arkadaşı olması sebebiyle hep hayatında yer aldığını ve Kotak’ın çok hayırlı evlatlar yetiştirdiğini belirtti.

Tatar, daha yapacak, yazacak, söyleyecek çok şeyi olan biri olan Kotak için ölümünün çok erken olduğunu ifade etti.

KOTAK

Serhat Kotak ise, çok hızlı geçen 4 yılın ardından babasını anımsayarak törene gelenlerin kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi ve “Herkes çok güzel şeyler söyledi, bana bir şey kalmadı. O tüm bunlara ek olarak çok da iyi bir babaydı” ifadelerini kullandı.

FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENECEK

İsmet Kotak için bu akşam saat 18.00’de Kotak’ın evinde mevlit okutulacak.

Yarın ve Pazar günü de saat 17.30’da Yusuf Kaptan Sahası’nda “İsmet Kotak Futbol Anı Turnuvası” düzenlenecek.