Dışişleri Bakanlığı’na da vekalet eden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek yeni hizmete giren diş sağlığı ünitesi hakkında bilgi aldı.

Uluçay’a ziyaretinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ve Diş Hekimi Özge Özsezer eşlik etti.

ULUÇAY

Uluçay basına yaptığı açıklamada, haftada 2 gün 6 saat verilecek hizmetle mahkûmlara ağız ve diş sağlığı konusunda daha kısa sürede ve daha rahat şekilde müdahale edilmesine fırsat yaratıldığını söyledi.

Uluçay, bir süre önce tam teşekküllü bir diş ünitesi düşüncesinin hayata geçtiğini, Maliye Bakanlığı’yla görüşülerek, Bakanlar Kurulu’ndan da hizmet alımı şeklinde karar geçirilerek Diş Hekimi Özge Özsezer’in Merkezi Cezaevi’nde görev yapmasının sağlandığını anlattı.

Uluçay, Bakanlık bürokratlarına teşekkür etti ve Dt. Özge Özsezer’e görevinin hayırlı olmasını diledi.

ALİCİK

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, mahkûmların en önemli sorunlarından birisi olan diş problemlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak ilaç ve tedavilerle giderileceğini kaydetti.

Alicik, önceliğin acil vakalara verileceğini daha sonra da genel bir diş taramasının planlanacağını ekledi.

GÜR

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, diş tedavisinin de bireysel insan haklarından olan sağlıklı yaşam hakkının bir parçası olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın bu görevi yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığı’nın gayretleri ve Sağlık Bakanlığı’nın ilaç ve malzeme katkısıyla diş ünitesinin yürütüleceğini belirten Gür, tüm bakanlıkların sağlığa katkı yapmak için çalıştığını da sözlerine ekledi.

BİLMEM

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem ise, suç işleyen bireylerin yeniden topluma kazandırılması adına çeşitli atölyelerin Cezaevi bünyesinde faaliyette olduğunu hatırlatarak, aynı zamanda mahkûmların sağlıklı bireyler olarak yaşamlarına devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bilmem, TC Yardım Heyeti ve Sağlık Bakanlığı’na Cezaevi yönetimi adına teşekkür etti.