İçişleri Bakanlığı Merkezi Cezaevi'nde harcamalarla ilgili kartlı sisteme geçildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre cezaevindeki, Hükümlü ve Tutukluların yanlarında nakit para bulundurmalarını önleyerek yaşanan veya yaşanabilecek olan birçok sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla kartlı sisteme geçilmesi, bunun yanında muhasebe sistemi oluşturularak, denetlenebilir sistemsel bir yapıya erişilmesi amacıyla bir süreden beridir yürütülen çalışmalar neticelendi.

Bu çerçevede “Merkezi Cezaevinde kullanılmak maksadı ile muhtelif miktarlarda kart ve stok kontrol sistemi için yapılan mal ve hizmet alımı sözleşmesi” BTDAYS Kıbrıs Sanayi ve Tic. Ltd. ile Merkezi Cezaevi Müdürlüğü arasında imzalandı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren sözleşmenin imzalanması sırasında yapmış olduğu açıklamada, sistemin hayata geçmesiyle cezaevinde bulunan Hükümlü ve Tutuklulara kredi kartı benzeri kartlar dağıtılacağını ve bundan sonraki tüm harcamaların bu kartlar ile yapılacağını söyledi.

Bakan Evren, geçtiğimiz aylarda Merkezi Cezaevinde yapılan sıhhi tesisat altyapılarının değiştirilmesi ve Güneş enerjisi ile Isıtma sistemlerinin faaliyete  geçirilip tüm mahkumların sıcak su ile yıkanmasına olanak sağlayan projenin ardından, kart projesinin reform niteliğinde olduğunu belirtti.

 Bakan Evren, yeni Merkezi Cezaevi Projesi tamamlanana kadar mevcut Cezaevinin insani koşullarda hizmet verebilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve projelerinin devam edeceğini söyledi.

Sözleşme uyarınca ihaleyi kazanan firma, sistemi çalışır vaziyette 90 gün içerisinde teslim edecek.