“Mahkumların Topluma Kazandırılması Projesi” çerçevesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen ve halka açık olan kermese, Meclis Başkanı Sibel Siber ile İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da katılarak, alışveriş yaptı ve mahkumlarla sohbet etti.

Merkezi Cezaevi dışındaki park yerinde düzenlenen kermeste, seramik, demir, ahşap işleri atölyeleri ile bayanların el işleri sergilendi ve satıldı. Satışlardan elde edilen gelirle, mahkumlar ile cezaevine katkıda bulunuluyor.

Meclis Başkanı Sibel Siber, bugün ortaya konan emeğin çok değerli ve özverili bir emek olduğunu belirterek, mahkumların eğiticilerle birlikte ortaya koyduğu çalışmaların hem el becerisi, hem de zamanın değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu işaret etti.

Siber, yaşam boyu eğitimin şartlar ne olursa olsun önemli olduğunu, bu çerçevede Merkezi Cezaevinde yapılan çalışmaların hem gelir sağlamak hem de meslek sahibi olmak açısından yararlı olduğunu belirtti ve emeği geçenleri kutladı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, kermes için yapılan hazırlıkların hem yöneticiler hem de mahkumlar açısından önemli olduğunu ifade ederek, eğitimlerin el becerilerine yansıdığını belirtti ve çalışmaların süreceğini vurguladı. Uluçay, emek veren herkesi de kutladı.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem de, Merkezi Cezaevi’nin eğitici personeli ve hükümlülerin el emeği ve alın teri ile ürettikleri ürünlerin sergilendiği kermes ve satışın özellikle hükümlüleri daha çok eğitim ve üretim konusunda heveslendirdiğini ve cesaretlendirdiğini kaydetti.

Bilmem, cezaevi idaresi olarak hükümlüleri sosyal ve kültürel yönden donatarak uyumlu bireyler olarak topluma kazandırma hedefinin yanında, onları atölyelerde eğiterek meslek sahibi yapmak için planlı ve programlı bir biçimde çalıştıklarını belirtti.