Lefkoşa DR.B.Nalbantoğlu Devlet Hastanesi MERS şüphesine karşı tedbirlerin sürdüğünü açıkladı. Başhekim Dr. Ramadan Kamiloğlu imzalı açıklama şöyle:

KAMU OYU AÇIKLAMASI

Saat 11.30 itibarıyla MERS şüphesine karşı Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşananlar aşağıdaki gibidir:

"1. Perşembe gecesi uçağı ile ülkemize gelen hacıların tamamına yakınının kontrole çağırılmıştır. (Sadece üç kişiye ulaşılamamış onlarda diyanet işleri dairesi aracılığı ile buldurulmaya çalışılmaktadır.) Kontrol yapılan uçak yolcularından en küçük şüphe uyandıranlar hastanemizde ayrılan bölümde tektik ve tedavi için yatırılmaktadır. Nitekim bu gün muayene edilenlerden beş kişiden ikisi ileri tektik ve tedavi için yatırılmıştır. Muayene bulgularında hastalık tesbit edilen diğer üç kişinin ise ilk tahlil sonuçları beklenmektedir. O sonuçlara göre gerekli işlemler yapılacaktır. 

2. Bu saat itibariyle geçtiğimiz günlerde MERS şüphesi ile yatırdığımız dört kişi servislerde yatmaktadır. bu dört kişinin yattıkları güne göre sağlıkları iyiye doğru gitmektedir.

3. Alınan tedbirlere halkımızın da riayet etmesinden son derece mutluyuz. Her ne kadar bazı kesimlerce "aşırı tedbir aldığımız eleştirisi" varsa da , büyük sıkıntılar yaşamaktansa varsın bir kaç hafta tedbirsel sıkıntı yaşayalım prensibimiz geçerlidir.

4. Özet olarak an itibarı ile hastanemizde MERS şüphesi ile altı kişi yatmakta dır. Üç kişi daha yatırılma ihtimali vardır ki bu gelişmeler dahi aldığımız tedbirlerin yerinde olduğunu göstermektedir.

5. Bu vesile ile ilgili birimde büyük özveri ile çalışan hekim ve hemşire arkadaşlarıma teşekkürü borç sayarım"

Dr .Ramadan Kamiloğlu
Başhekim