Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye tarafından rehabilitesi yapılan, kısırlaştırıp aşılanan, alındığı bölgeye geri bırakılan küpeli köpekler kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

Köpeklerin katliama kurban gittiğini öğrenen hayvan hakları savunucuları isyan etti. Köpeklerin başında sinir krizleri geçiren hayvan hakları savunucuları katliamı gerçekleştirenlerin yakalanıp kendilerine teslim edilmesini istedi. İlçe merkezinden geçen Alata deresi civarı ile mezbaha yolu üzerindeki bahçe kenarlarında köpek leşleriyle karşılaşan hayvan hakları savunucuları gördükleri manzara karşısında şok yaşadı.

Hayvan hakları savunucularından Semih İğdigül, "Allah belalarını versin. Bu nedir ya. Allah rızası için yetkililere yalvarıyorum. Her sene bu oluyor nedir" diyerek tepkilerini dile getirdi.

"GÖZÜ DÖNMÜŞ KATİLLER"

Katliamın sorumlusunun gözü dönmüş bir katil olduğunu ifade eden İğdigül, "Bu kesinlikle belediye işi değil. Belediye bunların kısırlaştırmasını yapıyor, tedavilerini yapıyor, aşılarını yapıyor. Muayenelerine varıncaya kadar yapıyor. Alındığı ortama geri bırakıyor. Küpelerini takıp bırakıyor. Belediyemiz bunu yapıyor. Kanunların yasaların söylediği bütün emirleri yerine getiriyor. Fakat bazı caniler, bazı vicdansızlar kemiklerin üzerine zehir atarak bu hayvanları öldürüyor" dedi.

"ACI ÇEKEREK ÖLÜYORLAR"

Zehirli kemikleri yiyen köpeklerin acı çekerek öldüğünü anlatan İğdigül, "İki saat acı çekerek can veriyorlar. Mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Ey Allah'ım, sen biliyorsun, sen görüyorsun ya Rabbim. Bu canileri Allah rızası için aramızda yaşatmayalım" diye konuştu. İğdigül, 23 köpeğin farklı noktalarda zehirlendiğini ifade ederek katliamı gerçekleştirenlere şöyle seslendi: "Sana ne zararı var bunların. Kime ne zararı var şu masum hayvanların."

"O CANİYİ BİZE TESLİM ETSİNLER"

Köpeği Efes'in zehirlenerek öldürüldüğünü dile getiren Gülten Çetinel de şunları söyledi: "Yazık şu köpeklere bakın. Gerçekten yazık. Bunu yapanları bulmaları lazım. O caniyi bulmaları lazım. Bulunca bize teslim etsinler. Bunu yapanı bize teslim etsinler. Benim köpeğim 10 günlüktü, elimde besledim. Sütüyle, mamasıyla her şeyiyle. Gerçekten yazık." Belediye ekiplerince toplanan hayvanlar yapılan incelemenin ardından toprağa gömüldü.