Başbakan Ömer Kalyoncu, KTAMS ve Kamu-Sen heyetini kabul etti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan kabulde yaptığı konuşmada, KTAMS ve Kamu-Sen olarak yapılmaya çalışılan kamu reformuna karşı olmadıklarını ve desteklediklerini vurguladı.

Kamunun bugünkü verimsizliğinden kendilerinin de şikayetçi olduğunu ve bunu dile getirdiklerini söyleyen Kaptan, kendilerinin de biryerlerde çalıştıklarını ve birçok yerden de hizmet aldığını, aksayan her işten herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

Kaptan, kendilerinin kamu reformundan iyi hizmet alınabilmesi için yapılacak tüm iyi niyetli düzeltmelere destek vermeye hazır olduklarını  söyleyerek, 9 ay önce 2 sendikanın ortaklaşa hazırladığı kamu reformuyla ilgili görüşlerini bir kez daha iletmek için Başbakan’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Yeni yapılacak kamu reformu içerisinde sendikalaşmayla ilgili madde olmaması duyumlarının kendilerini rahatsız ettiğini de dile getiren Kaptan, bu maddenin olması gerektiğini, bunun sendikal popülizmin önünü keseceğini düşündüklerini kaydetti.

ATAN

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan ise, bu reform yasasının kamu görevlilerinin anayasası niteliğinde olduğunu belirterek, hazırlanan reform yasasının özel sektörü de doğrudan etkileyeceğini söyledi.
Atan, “Kamu reformunda bize vereceğiniz destek çok önemli” dedi.

1458919386.jpg

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, kendisine verilen belgeleri incelemek için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, bu belgenin daha önce komiteye verildiğini ve oradaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“Sizin gibi ben de bu yasanın biran önce çıkmasından yanayım” diyen Kalyoncu, yasaların verimliliği arttırıcı etkileri olsa da insanların niyetlerinin de önemli rol oynadığını kaydetti.

Kalyoncu, sendikacıların bugün beyan ettikleri niyeti olumlu olarak kabul ettiğini söyleyerek, önümüzdeki dönemlerde kamudaki verimliliğin artırılması noktasında herkesin üzerinde düşen görevler olduğunun bilinciyle hareket edeceğine inandığını belirtti.

İşe gidiş saatlerinin, hizmet veren kamu görevlilerinin gülümsemesinin, istekliliğin ve bunun gibi birçok etkenin de işlerin yürüyebilmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Kalyoncu, tüm toplumun aynı hizmetleri aldığını ve herkesin dairelerde aynı tablolarla karşılaştığını söyledi.

KAPTAN

Bu arada, Kaptan, mesai saatine uymayan hiçbir kamu görevlisine sahip çıkmayacaklarını ve yapılacak işlem konusunda da yardımcı olacaklarını vurguladı.