Ahmet Vamık

Veteriner Dairesi tarafından 1 Mart’tan itibaren durdurulan klinik hizmetleri hayvan üreticilerini mağdur etti. Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesi’ne konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Veteriner Dairesinin aldığı kararı eleştirdi. Veteriner Dairesi tarafından yapılan uygulamanın serbest çalışan veteriner hekimler için faydalı ve onlara iş imkanı sağlayan bir uygulama olabileceğini belirten Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, kararın zamansız olduğunu ve özellikle kırsal bölgelerde serbest çalışan veteriner hekim bulunmadığı için üreticinin zor durumda olduğunu ifade etti.

“ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLİYOR”

Ziyamet Veteriner Dairesinin bugüne kadar hizmet verdiği Karpaz bölgesindeki 20-25 köy olduğunu ve Geçitkale Veteriner Dairesinin de hizmet verdiği en az 20 köy olduğunu kaydeden Mustafa Naimoğullları, bu bölgede üreticilik yapan vatandaşların artık Veteriner Dairesinden hizmet alamadıkları için mağdur olacağını dile getirdi.

“VETERİNER DAİRESİ HEKİMLERİNE FAYDA SAĞLAYACAK BİR KARAR”

Alınan kararın Veteriner Dairesinde çalışan veteriner hekimlere fayda sağlayacağını iddia eden Mustafa Naimoğulları, “bu olayda büyük bir çelişki var. Veteriner Dairesi klinik hizmeti vermeyecek diye açıklama yapılıyor fakat dairede çalışan veteriner hekimler mesai saati sonrası gidip özel olarak hizmet veriyorlar” dedi.

“MESAİ SAATİ DIŞINDA HİZMET VERİYORLAR”

Değişen hiç birşey olmadığını ve mesai saatleri içinde üreticiye hizmet vermeyen Veteriner Dairesi veterinerlerinin mesai saati sonrası hizmet verdiğini vurgulayan Naimoğulları, günün sonunda yine mağdur olanın üreticiler olduğunu kaydetti. Böyle bir kararın bir anda alınacak bir karar olmadığını ve bölgelerde yeteri kadar özel veteriner hekim olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyleyen Mustafa Naimoğulları, kırsal bölgelerde hizmet veren özel veterinerlerin sayısı artmadan bir anda böyle bir karar alınmasının doğru olmadığını vurguladı.

“KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLİYOR”

Veteriner Dairesinin zaman içerisinde kademeli olarak ve bölgelerin durumuna göre bu hizmeti sonlandırması gerektiğini savunan Mustafa Naimoğulları, hayvan üreticilerinden gelen şikayetler üzerine Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ve Veteriner Dairesinin özellikle özel veteriner bulunmayan Karpaz ve Geçitkale bölgeleriyle ilgili, alınan kararı yeniden gözden geçirdiklerini açıkladı.