Başbakan Hüseyin Özgürgün, festivallerin, gelecek kuşaklara sosyo-kültürel anlamda gelenekleri taşıdığını söyledi.

Paşaköy Belediyesi ile Kıbrıs Türk Festivalciler Birliği'nin işbirliğinde düzenlediği Mesarya Panayırı, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün katılımı ile dün akşam Ulukışla Kavşağı'da düzenlenen törenle başladı.

Festivalin açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile UBP milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ersin Tatar, Zorlu Töre, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü diğer yetkililerle vatandaşlar katıldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, festivallerin, gelecek kuşaklara gelenekleri taşımak açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu yıl ilki düzenlenen festivalin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başbakan Özgürgün, festivalin, Mesarya bölgesinde yaşayan tüm insanlara, hem kültür, hem eğlence, hem de ekonomik anlamda mutluluk ve refah getirmesi ve bu tür etkinliklerin artması temennisinde bulundu.

Festivallerin gelecek kuşaklara sosyo-kültürel anlamada gelenekleri taşıdığını kaydeden Başbakan Özgürgün, festivallerde bölgenin kültürel ürünlerinin de sergilendiğini belirtti.

Başbakan Özgürgün, Festivali düzenleyen Paşaköy Belediyesi'ni ve emeği geçenleri kutladı.

1464426680.jpg

TÜLÜCÜ

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de, bu yıl ilk kez düzenledikleri Festivali geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Tülücü, 10 gün sürecek festival süresince her akşam yerel sanatçıların sahne alacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Özgürgün ve beraberindekiler, festival alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Açılışta, Paşaköy Gençlik Merkezi Halk Dansları Topluluğu halk oyunları gösterisi sundu.

1464426735.jpg

1464426700.jpg

1464426712.jpg