Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Mescid-Aksa bizim açımızdan çok mühimdir. O topraklarda Müslüman kültürünü yaşatmak ve korumak bizim tarihi bir misyonumuzdur. Dolayısıyla İsrail hükümetinin uygulamalarını şiddetle kınadığımızın bilinmesini isterim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, İsrail askerleri tarafından dün Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar dolayısıyla bir açıklama yaptı. Bakan Topçu, "İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan saldırılar bizleri derinden sarsmıştır. En küçük bahanede bile kutsal mabet demeden hemen Mescid-i Aksa'ya girip, çirkin fiillerde bulunan İsrail askerlerinin bu tutumunu şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı. "İnançların kutsal mekânlarına karşı yapılan saygısızlığı hiçbir insani ve medeni değerle bağdaştırmak mümkün değildir. Biz ki, her inanca ve onların kutsallarına saygılı davranmayı kendi imanının bir parçası olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız" diyen Topçu şöyle devam etti:

"Bütün Avrupa Yahudileri ölümlere terk etmiş, sürgünlere tabi tutmuşken biz kapılarımızı, sofralarımızı, vatanımızı açtık. 500 küsur yıldır onların kutsal mekanlarına dokunmadık, inançlarını yaşamalarını temin ettik. Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsaldır. Bunu bile bile İsrail hükümetinin yaptığı uygulamalar en basit ifadeyle tarihe ihanettir. Yapılanları kabul etmek mümkün değildir. Bizim uhdemizdeki Kültür ve Turizm Bakanlığı, anlayış olarak tarihi ve kültürel medeniyet coğrafyamızın sesi ve soluğu olacaktır. Dolayısıyla Mescid- Aksa bizim açımızdan çok mühimdir. O topraklarda Müslüman kültürünü yaşatmak ve korumak bizim tarihi bir misyonumuzdur. Dolayısıyla İsrail hükümetinin uygulamalarını şiddetle kınadığımızın bilinmesini isterim."