Selçuk'taki tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı siyasi parti temsilcileri, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetlemek adına ortak hareket ederek Selçuklularla birlikte tek yürek oldular. Ortak düzenlenen yürüyüşte bölücü terör örgütü hep bir ağızdan slogan atılarak lanetlendi.

Son günlerde artan terör olayları ve dün de Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde Türk askerine yönelik yapılan hain saldırıdan dolayı sokaklara dökülen Selçuklular, sloganlarla terörü lanetledi. Selçuk İstasyon Meydanında toplanan kalabalık ilk olarak buradaki Kurtuluş Yolu Anıtı'na mum yakıp bıraktılar. Daha sonra ellerinde Türk Bayrakları ile hep bir ağızdan sloganlar atan Selçuklular; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" , "Selçuk, uyuma şehidine sahip çık" gibi sloganlar atarak ilçe merkezinde yürüyüş yaptılar. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe birçok vatandaş evlerinin balkonlarında Türk Bayrağı sallayarak alkışlarla destek verdiler.

Yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde tamamlayan kalabalık, burada da slogan attıktan sonra tüm şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşını okudular. Daha sonra yürüyüşe destek veren tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri adına ortak basın açıklaması yapıldı. Tüm platform adına konuşan Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Vekili Fahrettin Eren, son günlerde artarak devam eden terör olaylarına dikkat çekerek "Birbiri ardına gelen şehit haberleri milletimizin yüreklerini dağlamaya devam ederken bir acı haberde dün Hakkari Dağlıca'dan geldi. Çözüm diyerek bu milleti kandıranlar bunun hesabını vermelidir. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde askerlerimize yönelik yapılan haince saldırılar bir kez daha bizleri yasa boğmuştur. Sözün anlamını kaybettiği günler gelinmiştir" dedi.

Türk halkının ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden, başkaldıran tüm oluşumlara karşı bugün Selçuk'ta olduğu gibi bir olmasını, birlik olmasını aynı bayrak etrafında birleşmesini bileceğine dikkat çeken Fahrettin Eren; "Mesele Türk olmak, Kürt olmak, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez olmak meselesi değil. Mesele ekmeğini yediğin vatana ihanet etmeme meselesidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından tüm kalabalık hep bir ağızdan bir kez daha slogan atarak, terörü lanetledi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.