Riskli iş kollarında çalışanların, sağlık açısından güvence altına alınıp denetlenmesi ve tedavi edilmesine yönelik olarak bir süre önce oluşturulan “Meslek Hastalıkları Komitesi”, bugün bir toplantı gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, komitenin İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin katılımıyla oluşturulduğu kaydedildi.

Ana hedefinin, riskli iş kollarında çalışan bireylerin takip edilip gerekmesi durumunda tedavilerinin yapılmasına yönelik organizasyonun hayata geçirilmesi olduğu belirtilen açıklamada, komitenin toplantılarda, meslek hastalıkları konusunda nelerin yapılabileceğini masaya yatırdığı ifade edildi.

Meslek Hastalıkları Komitesi’nin, taş ocakları ve çimento fabrikalarını, riskli iş kolları açısından daha öncelikli olarak değerlendirdiği de vurgulanan açıklamada, uzun etapta da tüm riskli iş kollarının değerlendirilerek gerekli tedbirlerin hayata geçirileceği kaydedildi.

Komite açıklamasının sonunda, meslek hastalığı tespit edilen (Pnömokonyoz/akciğer hastalığı) 6 kişinin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilip gerekli kontrollerin yapıldığını da belirtti.