Gözde Süreç Sarı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, hükümetin eğitim politikaları içinde mesleki teknik eğitimin geliştirilmesinin bulunduğunu, öğrenci sayısını artırma ve çeşitliliği sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

“14. Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması Ödül Töreni” bugün saat 10.00’da Lefkoşa, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ilk olarak yarışmanın çeşitli aşamalarına ve ödüle layık görülenlere yer verilen bir sunum yapıldı.

Sunumun ardından yarışmaya katılanlar adına Haydarpaşa Ticaret Lisesi öğrencisi Fatma Kutoğlu, yarışma jürisi adına Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

Törende, kısa bir süre önce hayatını kaybeden, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Eski Müdürü ve KTEZO Eğitim Koordinatörü Taner Akcan'ın anısına hazırlanan film gösterildi.

Daha sonra sponsorlar ve yarışmaya katılan okulların müdürleri ile yarışmada birincilik kazanan öğrencilere ve öğretmenlerine belge ve hediyeleri verildi.

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu etkinlikte, jüri üyelerine de belge ve hediye takdim edildi.

Etkinlik, katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

KUTOĞLU: “YARIŞMANIN KAYBEDENİ OLMADI”

Yarışmaya katılan öğrenciler adına konuşan Haydarpaşa Ticaret Lisesi öğrencisi Fatma Kutoğlu, toplumların kalkınmalarının eğitimle sağlanabileceğini belirterek, mesleki eğitimin önemini vurguladı.

Kutoğlu, mesleki eğitimin, bireylerin yeteneklerini geliştirip topluma katkı koymalarını sağladığını belirtti.

Yarışmaya katılanların büyük emek ortaya koyarak, bunun karşılığını aldığını söyleyen Kutoğlu, yarışmada önemli tecrübeler elde ettiklerini, yeni bilgiler kazandıklarını, dolayısıyla yarışmanın kaybedeni olmadığını dile getirdi.

1465381872.jpg

KANBER: “MESLEKİ EĞİTİM YAYGINLAŞTIRILMALI”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber de mesleki eğitimi çok önemsediklerini, devlet politikası haline gelerek yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kanber, mesleki eğitimin, genç ve nitelikli insanların iş gücüne katkı sağlayabilmesi adına önemli olduğunu belirtti.

Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerin istihdamının arttığına işaret eden Kanber, bu sayısının önümüzdeki beş yıl içinde daha da artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

BEROVA: “TEKNİK EĞİTİM GELİŞTİRİLECEK”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da Taner Akcan’ı anarak başladığı konuşmasında mesleki eğitime çok önem verdiklerini belirtti.

Berova, hükümetin eğitim politikaları içinde mesleki teknik eğitimin geliştirilmesi yönünde iradesi bulunduğunu dile getirdi.

Ülke koşullarına bakıldığında şu anda mesleki teknikte eğitim alan öğrenci oranın yüzde 30 olduğunu söyleyen Berova, bunun kabul edilebilir olmadığını, çağdaş ülkelerde mesleki liselerde eğitim gören öğrenci oranın yüzde 70, düz lisede öğrenim görenlerin oranının ise yüzde 30 olduğunu kaydetti.

Berova, bu oranın tersine çevirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Mesleki teknik okulların geliştirilmesine yönelik ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyleyen Berova, gelişmeler sağlanacağına inanç belirtti.

Berova, mesleki eğitimde öğrenci sayısını artırmak ve çeşitliliği sağlamak için Lefkoşa Kampüs Projesi’ni hayata geçirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışması’na 106 öğrenci 27 öğretmenin katıldığını, ciddi emekler verildiğini belirten Berova, katılan ve katkı koyan herkesi tebrik etti.

1465381908.jpg

“14. MESLEK LİSELERİ ARASI BİLGİ BECERİ YARIŞMASI” BİRİNCİLERİ

“14. Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanan öğrenciler ve öğretmenleri şöyle:

“Elektrik Kumanda dalı birincisi; Kaan Özerman; Öğretmen Rüstem Kal 
Elektrik Tesisatçılığı dalı birincisi; Ercem Dereci; Öğretmen Muharrem Uzun

Elektronik dalı birincisi; Yusuf Yusufoğulları; Öğretmen Hacı Bayram Alten

Web Tasarım dalı birincisi; Garip Can Karakuş, Pınar Gurban, Saffet Sarıkaya; Öğretmen Adnan Zekai

Saç Bakım dalı birincisi; Gizem Üzgülbaş; Öğretmen Dervişe Taçkıran

Bilgisayarlı Muhasebe dalı birincisi; Fatma Kurtoğlu; Öğretmen Aygül Bağcı

Fotoğraf dalı birincisiİ Nazlı Ekin; Öğretmen; Müge Orun

Afiş-Slogan dalı birincisi; Saadet Resan; Öğretmen; Neslihan Azmidolu

Servis Kokteyl dalı birincisi; Berkem Nurdal; Öğretmen Bahar Tuğcu

Servis dalı birincisi; Elif Kaya, Öğretmen Elif Özyönüm Ada

Mutfak-Sepet Yarışması birincileri; Binnaz İkinci, Burcu Çalban, Nedim Çete; Öğretmen Mutiye Osmancık

Kıbrıs Mutfağı dalı birincisi Muazzez Gökçe Güvenlier; Öğretmen Mutiye Osmancık”