Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (DAÜ – BTYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın hazırladığı “Mesleki Eğitimde Gündem” adlı televizyon programında bu hafta DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (DAÜ-BTYO) bünyesinde bulunan “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik” önlisans programı tanıtıldı. DAÜ-BTYO uygulamalı bilgisayar laboratuvarında gerçekleşen söz konusu programda Öğretim Üyesi Dr. Nilgün Suphi’nin vermiş olduğu ders ve öğrencilerle yürütmüş olduğu çalışmalar izleyicilerle paylaşıldı.

DAÜ-BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, programın açılışında yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı. Ülkemizdeki işsizlik sorununa en önemli çözümün ara eleman sıkıntısını giderecek mesleki eğitim olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. İlkan, gerek örgün, gerek sertifikasyon, gerekse kurs kapsamında mesleki eğitim imkanlarının arttırılması gerektiğine değindi. Programda tanıtımı gerçekleştirilen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı hakkında bilgiler veren Doç. Dr. İlkan, programın hem tıp sektörü hem de diğer iş alanlarına nitelikli ara elemanı yetiştirdiğini ifade etti. Doç. Dr. İlkan, eğitimlerinde tıbbi terminoloji, sekreterlik, raporlama, dosyalama, hızlı yazma gibi beceri ve bilgileri öğrencilere kazandırdıklarını açıkladı. Meslek liselerinden mezun olan gençleri BTYO önlisans programlarına sınavsız kayıt edebildiklerini anlatan Doç. Dr. İlkan, ülkedeki ara eleman ihtiyacına paralel olarak, DAÜ- BTYO’nun gençlere en hızlı ve en garanti iş bulma imkanı sunduğunu belirtti.

Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın konuşmasının ardından programda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı öğrencilerinin gerçek ofis ortamının yaratıldığı uygulamalı bilgisayar laboratuvarında gerçekleşen ders aktarıldı.

“Mesleki Eğitimde Gündem” programının söz konusu bölümü 19 Haziran 2015 Cuma günü, 11.00 – 11.45 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.