Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan'ın moderatörlüğünü üstlendiği "Mesleki Eğitimde Gündem" programında bu hafta Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi tanıtıldı. Okul Müdürü Kamil Saka lise ile ilgili bilgiler paylaştı.

Okulun kuruluşunun 1959 yılına dayandığını belirten Okul Müdürü Kamil Saka, o dönemlerde toplumun ihtiyacı olan inşaat alanında ara eleman yetiştirmek için Yapı Sanat Enstitüsü'nün açıldığını ve 60'lı yıllardan sonra toplumun gelişen ihtiyaçları doğrultusunda değişik bölümler eklenerek bugünkü halini aldığını açıkladı. Ülkede eğitim veren 3 endüstri meslek lisesinden biri olduklarını söyleyen Saka, 610 öğrenciye meslek eğitimi verdiklerini belirtti. Okul Müdürü Kamil Saka okulda bilişim teknolojileri, elektrik elektronik, motorlu araçlar, makine teknolojileri, inşaat teknolojileri, metal teknolojileri, mobilya ve iç mekan gibi 7 farklı alanda meslek eğitimi verildiğini ve bu alanların ülke ihtiyaçlarına göre belirlendiğinin altını çizdi. Okulda mevcut müfredatı uygulayacak düzeyde teknolojiye sahip olduklarını belirten Saka, sektörle de işbirliği yapılmasının önemini vurguladı. Günümüzde ara elemanların sadece kas gücüne değil bilgilerine de ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Saka, öğrencilerin mutlaka mesleki eğitimlerinin devamı için meslek yüksekokullarına gitmelerini tavsiye etti.

Doç. Dr. Mustafa İlkan ise meslek eğitimi alan öğrencilere sunulan DAÜ BTYO’ya sınavsız geçiş ve burslu okuma imkanının bir teşvik olduğunu, ancak öğrencilerin başka bir bölüm okuyabilmelerinin de önünün açık olduğunu açıkladı. Programın devamında Doç. Dr. Mustafa İlkan ve Okul Müdürü Kamil Saka okulu gezip atölyeleri, laboratuvarları görüp öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettiler.

DAÜ TV yapımcılığında gerçekleştirilen Mesleki Eğitimde Gündem programının söz konusu bölümü, 27 Ekim 2016 Perşembe günü, 19:15 – 20:00 saatleri arasında, tekrarı ise 1 Kasım 2016 Salı günü, 19:15 – 20:00 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.