Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (DAÜ BTYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Mesleki Eğitimde Gündem” adlı programa bu hafta Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Tasarım Bölüm Şefi Cengiz Şahin konuk oldu. Söz konusu programda “Mesleki Eğitimde Yeniden Yapılanma” konuşuldu.

Eğitim politikası açısından ülkemizde mesleki eğitim ve meslek liselerinin durumu hakkında görüşlerin bildirildiği programda, ayrıca eğitimin yeterliliği konusuna da değinildi. Konuk Cengiz Şahin, mesleki eğitimi 40 yıldır tartışıldığını ifade ederek “bu çok ironik bir durumdur.” ifadesini kullandı. Meslek hayatı boyunca edindiği tecrübelere dayanarak mesleki eğitime gerekli önemin verilmediğini ifade eden Şahin, üretmeyen bir toplum olduğumuza da vurgu yaptı. Üretimin nasıl artırılabilir sorusu üzerine yoğunlaşılması gerektiğini dile getiren Şahin, üretime odaklanan düşüncenin sağlığı, işsizliği ve eğitimi de düzelteceğini savundu. Şahin, programın devamında meslek liselerinde özellikle atölye ve malzeme eksikliği olduğunu da kaydetti.

Mesleki Eğitimde Gündem adlı programın söz konusu bölümü 12 Kasım 2015 Perşembe günü,  19:00 - 19:45 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.