Melin Dobran

Metehan Aydemet Mahallesi Muhtarı ve Lefkoşa Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Emine Davutoğlu, bölgede birçok sıkıntı olduğunu ifade etti. 

Davutoğlu, belediyenin çöp kamyonun bölgeye girdiğini fakat bir süpürgecinin bölgeye görevlendirilmediğini söyledi. 

Yere düşen ağaç yapraklarının sürekli olarak rögarları tıkadığını dile getiren Muhtar Davutoğlu, rögarların kışın taştığını söyledi. 

Ayrıca Davutoğlu, bölgedeki çocuk parkının da aylardan beridir tadilatta olduğunu ve tadilatın bir türlü bitmediğini kaydetti. Davutoğlu, bölgede tek sevindirici olayın, birçok görüşmeden sonra, saat başı minibüsün bölgeye gitmesi olduğunu söyledi.

“Süpürgeci yok”

Muhtar Davutoğlu, “Mahallemize bir ara süpürgeci gelirdi, artık gelmez oldu. Ağaçların yaprakları rögarları tıkıyor. Bu yüzden rögarlar yağmur yağdığı zaman taşıyor. Belediyenin bu konuda temizlik yapması gerekiyor. Her an bir yağmur gelse aynı sel baskınlarını yaşayacağımızdan eminim çünkü temizleyen yok. Bölgedeki alt yapı sorunu şehit arsaları bölgesinde kadar devam ediyor. Apartmanların arkasında küçük bir çocuk parkı var. Belediye başkanı yaklaşık 3 ay önce bu parkı tadilat ettirip, geliştirip büyüteceği sözünü vermişti. En geç 1 ay içerisinde yapıp, bize teslim edeceğini söylemişti. Park halen tadilat halindedir ve olduğu yerde kaldı. Bir süreden beridir ilerleme kaydedilmedi. Çocuklar oyun oynayamıyor. Ayrıca parkın aydınlatması da yok. Mevcut oyuncakların yanı sıra, spor aletlerinin de konacağına dair başkan söz vermişti” ifadelerini kullandı.

“Eskiden muhtarlık daha kolaydı”

Davutoğlu konuşmasının devamında şunları aktardı, “Bir vatandaş bankada hesap açacağı zaman, ya da kefil olacağı zaman ya da devler kurumunda bir işlem yaptıracak olursa, muhtarlıktan ikametgâh, bekârlık kâğıdı, yurt dışına çıkış izni kâğıdı, birlikte yaşam belgesi ve dulluk kâğıdı gibi evrak lazım oluyor. Muhtarlığa gelirken bunlar için gerekli belgeleri getirmedikleri zaman halkla tartışmaya giriyoruz. Bütün işlemler için vatandaş muhtarlığa gelmek zorunda. Eskiden muhtarlık daha kolaydı. Bazı belgeler için kişinin bana burada yaşadığını ispatlaması lazım. Kira sözleşmesini vergi dairesinden onaylatıp bana getirmesini istiyorum. Özellikle vatandaşlık konusunda güncel ikametgâh ile yaşam belgesi olmadan vatandaş olamıyorlar. İçişleri bakanlığının istediği evraklar arasında bunlar en önemlisidir. Kimisi de kendini başka birinin yanında oturuyormuş gibi gösteriyor. Muhtardan kâğıt alır ve vatandaşlık için başvuru yapar. Misafir olarak gelip, vatandaşlık alan da var. Misafire ikametgâh belgesi verilmez. Benim gözlemlediğim, Türkiye’den buraya misafir olarak gelip,  birinin yanında ikametini gösterip, kimlik başvurusunda bulunan kişilerin sayısında artış var. Bu konuda da tüm muhtar arkadaşlarımın dikkatli olmasını istiyorum.

“Başkanlık ve yönetim için aday olmayı düşünmüyorum” 

Ben Metehan Aydemet Mahalle Muhtarı ve Lefkoşa Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri olarak, görevimin 4. Dönemindeyim. 4 dönem de gayet aktif bir şekilde muhtarlar birliğinde asbaşkanlık, genel sekreterlik ve Lefkoşa dernek başkanlığı yaptım. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile birlikte, muhtar arkadaşlarımız ve yasamız için elimizden geleni yaptık. Çok yakında yeniden Lefkoşa dernek başkanlığı ve yönetimi için seçim yapacağız. Bundan sonraki dönem için aday olmayı düşünmüyorum. Bu 4 dönem çok yoğun geçtiği için biraz da diğer arkadaşlarım görev yapsın. Bu yolda aday olacak olan arkadaşlarıma ve yönetime şimdiden başarılar dilerim.”