Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, "Yüksek sıcaklıklar cuma gününden itibaren kendini göstermeye başlıyor" dedi.

Hafta ortasından itibaren sıcaklık ve kuru bir havanın yurdumuzu etkilemesini beklediklerini kaydeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, "Yurdun genellikle parçalı bulutlu olduğunu görüyoruz. Önemli bir yağış yok" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde yağış beklenmediğini ifade eden Yavuz, "Yüksek sıcaklıklar Cuma'dan itibaren kendini göstermeye başlıyor. Ankara'da sıcaklıklar bugün 33 dereceyken Cuma günü 36 derece çıkmasını bekliyoruz. İç Anadolu bölgesi genelinde 35-36 derece civarında, Ege de ise 35-35 derece civarında, Marmara 33-34 derece kadar çıkıyor sıcaklıklar" diye konuştu.

Hafta sonu yurt genelinde yağış olmadığını ifade eden Yavuz, "Cumartesi ve Pazar günü sıcaklıkların yurt genelinde etkili olmasını beklemekteyiz. Önümüzde ki 3 gün boyunca Türkiye genelindeki önemli meteorolojik hadise yüksek hava sıcaklıkları ve iç bölgelerde 35-36 derece, güney bölgelerde 40 derece kadar sıcaklıklar artıyor. İstanbul, parçalı az bulutlu, sıcaklıklar 29-30 derecelerinde civarında hafta başında 32-33 dereceye çıkmasını bekliyoruz. Ankara'da ise hafta sonu oldukça yüksek sıcaklıklar hakim, Cuma gününden itibaren 36-37 derece Ankara genelinde hakim olacak. Yağış beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.