Metin Akpınar ve Zeki Alasya, Türk Sineması’nın ayrılmaz ikilisiydi. Türk halkı, bu ikili ile güldü, onlarla hüzünlendi. Filmleri herkes tarafından en az birkaç kere seyredildi, replikleri ezbere bilinirdi. Zeki Alasya’nın hayata gözlerini yumması ile tüm Türkiye büyük üzüntüye boğuldu.

Alasya’nın can dostu Metin Akpınar da çok büyük üzüntü içinde. Metin Akpınar’a ulaşmak için aradığımız yardımcısı, 'Lütfen şimdi aramayın, belki bir iki gün sonra, ama şu an olmaz. Kendisini aramak için hiç doğru bir zaman değil. Büyük bir üzüntü bu, anlayın…' dedi.

CNNTÜRK'e konuşan Metin Akpınar, üzüntüsünü gözyaşlarıyla şu sözlerle anlattı:

"Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp. Her ölüm gençtir ama Zeki çok genç öldü. Maalesef karaciğerde bir olumsuzluk oluşmuştu. Çok geç fark edilmişti, yapacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk. Olabildiğince rahat ettirmeye çalışıyorduk. 15 gündür çok kötü bir tablo vardı.Son 2 gündür ben yanındaydım. Bugün sevdiği yemeği yapıp götürecektim. 'Mücendra Kıbrıs yemeği... Bu haberi aldım. Kader bizi adeta birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırlardı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçmasapan dedikodulardı. Şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir. Çok marifetli bir adamdı. Terziliği bile vardı. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Kısa ömrüne çok başarı sığdırdı."