İstanbul Acıbadem durağında yoldan çıkan metrobüs, önce karşı yönden gelen çift katlı belediye otobüsüne, ardından da diğer araçlara çarparak 4 otomobilin üzerine çıktı. İstanbul Valiliği, metrobüs şoförü dahil 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Aynı açıklamaya göre, kaza bir yolcunun sürücüye şemsiyeyle vurmasından sonra meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'ndan gelen 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağında yoldan çıkıp, karşı yönden gelen çift katlı otobüsle çarpıştı. Metrobüs, çarptığı araçlardan 4'ünü de altına aldı.

​SÜRÜCÜ DARP EDİLMİŞ

Valilik kazada metrobüs şoförü dahil 11 kişinin yaralandığını duyurdu. Açıklamada yolculardan birinin sürücüye şemsiyeyle vurduğu, kazanın bu sebepten gerçekleştiği bildirildi.

1024958503.jpg

Metrobüsün şoför bölümünün hemen yanında saldırıda kullanılan şemsiye fotoğraflandı.

YARALILAR ÇEVREDEKİ HASTANELERE KALDIRILDI

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldı. Metrobüsşoförü Recai Türkoğlu'nun Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktor olduğu belirtilen İbrahim Mithat Us'un ise özel bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Bu arada, şemsiyeyle metrobüs şoförüne saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Murat A'nın, Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ndeki sorgusu devam ediyor.

1024955896.jpg

Metrobüs şoförüne şemsiyeyle vurduğu belirtilen kişinin yakalanma anı kameralara yansıdı.

KAPIYI AÇIP AÇMAMA TARTIŞMASI

Metrobüsteki bazı yolcuların ifadesine göre, bir yolcu ile şoför arasında kapıyı açıp açmama konusunda tartışma yaşandı. Ardından yolcunun şemsiyeyle şoföre saldırması sonucu kaza meydana geldi.

'ARAÇ ŞAHLANARAK YOLA GİRDİ'

Metrobüs yolcularından Serdar Çengel, gazetecilere yaptığı açıklamada, şoför ile yolcu arasında yaşanan tartışmadan sonra aracın kontrolden çıktığını ifade ederek, "Metrobüs şahlanarak yola girdi. İki araca vurarak savurdu. Bazı araçları altına aldı. Çift katlı otobüs olmasa daha büyük facia olurdu" dedi.

Kazanın ardından kitlenen trafik normale döndü.