Nadire BAHADİ

KKTC’de 45 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeni ile 5-8 Ağustos tarihleri arasında öğle saatlerinde uygulanan “dışarıda çalışma yasağı” Mağusa’da en çok balıkçıların işine yaradı. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından 12.00-16.00 saatleri arasında uygulanan yasak nedeni ile Mağusa Limanı’nda çalışan işçiler de yasağa uyarken, çok sayıda balıkçı balık avlamak için limanda yerini aldı.

Denizde ve karada sokan avı

Tuzlu su balığı türü olan sokan balığını avlamak için bazı vatandaşlar sabahın erken saatlerinde limandaki yerini alırken, bazıları ise 12.00 sıralarından itibaren akşam saatlerine kadar sokan avını sürdürüyor. Limanda iş olmayışını fırsat bilerek sokan avına koşan bazı balıkçılar karadan avlanırken, teknesi olan balıkçılar ise rıhtıma yakın bir bölgede demirleyerek oltaları ile balık avlıyor. Genci, yaşlısı, çocuğu, kadını erkeği tüm balık sevdalıları balık yakalamak için adeta birbirleri ile yarışırken, kendi aralarında da atışarak keyifli saatler geçiriyorlar.

Yasak uygulanıyor

Aşırı sıcak havaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeni ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından uygulanan öğle saatlerinde dışarıda çalışma yasağına liman çalışanları ve gemi şirketleri de özenle uyuyor. Limanda yasağın uygulandığı 12.00 16.00 saatleri arasında işçi dışarıda çalışmıyor.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın 5-8 Ağustos tarihlerinde 12.00-16.00 saatleri arasında uygulamaya koyduğu dışarıda çalışma yasağına Mağusa Limanı’nda özenle uyuluyor. Belirlenen saatler arasında çalışmanın durdurulduğu limanda sessizlik hakim