Evrim Kamalı

Lefkoşa Türk Belediyesine bağlı Lefkoşa Mezarlığında meydana geldiği iddia edilen usulsüz mezar satışı mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Salih Gürses teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Tukay Alper olayla ilgili bulguları aktardı. Alper, huzurda bulunan zanlı Salih Gürses’in “kamu görevlisi tarafından hırsızlık”suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Polis zanlının 2015 yılı içerisinde görevli amir olarak çalıştığı Lefkoşa Mezarlığında yetkisi olmamasına rağmen 9 kişiye mezar satışı yapıp tespit edilen rakam olan 8400 TL parayı belediye veznesine yatırmadığı iddiası ile aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesine ve KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.