9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in mezun olduğu tarihi Afyon Lisesi'nde önceden oluşturulan "Demirel Köşesi', dün geceki vefat haberi üzerine ziyaretçiler için tekrardan düzenlenirken, köşede en dikkat çekici materyalin ise Demirel'in lise 3. sınıf karnesi olduğu gözlendi.

Ankara'da dün vefat eden Demirel'in mezun olduğu Afyon Lisesi'nde kendisi için oluşturan köşe yeniden düzenlenerek ziyaretçilere açıldı. Demirel'in mezun olduğu 1941 yılında aldığı son 88 okul numaralı karnesinin de bulunduğu köşede Demirel'in çok başarılı bir öğrenci olduğu karnesinden gözlenirken, tüm notlarının neredeyse "Pekiyi" olduğu dikkatlerden kaçmadı. Demirel'in karnesinde yer alan derslerden edebiyat, astronomi, tarih, fizik, kimya, geometri, coğrafya, cebir, yabancı dil, askerlik ve sosyoloji derslerinden 10, tabiat bilgisi dersinden 9, cimlastik dersinden ise 7 alarak liseyi tamamladığı gözleniyor.

Köşe ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Tugay Bingün, vefat haberi üzerine derin bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün üzüntülü bir haber aldık, 9. Cumhurbaşkanımızı Süleyman Demirel'in vefat haberini aldık. Afyon Lisesi mezunu olan Demirel'in ölüm haberi bizleri derinden üzdü. Kendisine daha önce burada bir müze oluşturmuştuk. Burada Demirel'in bir köşesi vardı. Bu köşeyi daha da düzenleyerek karnesi, diploması, notlarının tamamı buradadır. Şöyle bir notlara baktığımızda Demirel'in notlarının hep yüksek notlar olduğunu görüyoruz. Kendisinin çok başarılı olduğunu, Afyon Lisesi'nde çok başarılı bir öğrenci olduğunu görüyoruz. Bu üzüntülü haberden sonra bir çok vatandaşımızın okulumuzdaki müzemizi geleceğini tahmin ettiğimiz için bizde hazırlıklarımızı ona göre tamamladık. Süleyman Demirel Afyon Lisesi'ne çok büyük önem verirdi. Dönem dönem okulumuzu ziyaretlerde bulundu. 1997 yılında Cumhurbaşkanlığı döneminde okulumuza ek binalar yaptırarak büyük hizmetlerini gördük ve kendisi de devamlı okulumuzu ziyaret ederdi."

Diğer yandan Demirel'in elinden düşürmediği siyah şapkasından birisini köşeye hediye ettiği ve şapkasının içerisine kendi el yazısı ile imzaladığı da belirtildi.