Adana'da üniversitedeki mezuniyet kutlamasından dönerken Seyhan Baraj Gölü'ne uçan otomobilde bulunan genç kız, 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesinde 11 Haziran 2015 günü meydana gelen olayda, mezuniyet kutlamasından dönen Volkan Akça (23) yönetimindeki otomobil, Adnan Menderes Bulvarı'nda ilerlediği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybedip virajı alamaması sonucu Seyhan Baraj Gölü'ne uçtu. Volkan Akça, ters dönüp suya batan otomobilden kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Ancak beraberindeki arkadaşı Rüveyda Esma Kıllı araçtan çıkamadı. Sudaki araçta mahsur kalan arkadaşını kurtarmaya çalışan ama başaramayan Akça, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. İhbar üzerine, kaza yerine çok sayıda polis, Cankur ve sağlık ekibi sevk edildi. Cankur ekibi, bir ucunu otomobile diğer ucunu ise itfaiye aracına bağladığı halat ile aracı kısmen su yüzeyine çıkardı. Yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından genç kız, vatandaşların da yardımıyla kurtarıldı. Uzun süre suyun altında kalan ve kalbi duran Rüveyda Esma, sağlık ekibinin ambulansta 10 dakika boyunca yaptığı kalp masajı ile hayata döndürüldükten sonra Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç kız 4 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu gece kaybetti.

Rüveyda Esma Kıllı'nın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından genç kızın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Kıllı'nın cenazesi alınırken annesi Elif Kıllı, "Gitti bebeğim gitti" diyerek ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğuldu. Kıllı'nın kız kardeşi Ayşe Kıllı da gözyaşlarına boğulup feryat edince, morg önüne gelen Kıllı'nın arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Kıllı'nın cenazesi Adana'nın Yumurtalık ilçesine toprağa verilmek üzere götürüldü.