MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin MHP Başkanlık Divanını toplantıya çağırdığını bildirdi.

MHP, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından atılacak adımlar üzerinde çalışmaya başladı. Yalçın, MHP'nin toplantı gündemine ilişkin açıklamasında, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nin tamamlandığını hatırlatarak, resmi olmayan sonuçlara göre iktidar partisinin çoğunluğu kaybettiğini belirtti.

"Milletimiz, AKP'ye tek başına hükümeti kurma imkanı tanımamıştır" diyen Yalçın, "Yeni Meclis aritmetiğine göre koalisyon hükümeti veya dışarıdan herhangi bir siyasi partinin desteğiyle azınlık hükümeti kurulması gündemdedir. Bununla birlikte Türkiye'de parlamenter demokrasinin birikimi, ülke sorunlarının çözümü için yeterli büyüklüktedir. Ancak Meclis'te grup oluşturacak siyasi partilerin bu konuda gereken olgunluğu göstermeleri icap etmektedir" ifadelerini kullandı.

MHP'nin milletin teveccühüyle oylarını önemli oranda arttırdığını ve Meclis'e daha güçlü bir grupla girme imkanı bulduğunu vurgulayan Yalçın, ancak 7 Haziran'da teşekkül eden Meclis aritmetiğinin de ortada olduğuna dikkat çekti. Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konuda seçim gecesi gereken açıklamayı yaptığını hatırlatarak, MHP'nin duracağı yere yeterince net ifadelerle işaret ettiğini kaydetti.

BAHÇELİ YARIN BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun Türkiye'nin çözüm bekleyen önemli meseleleri bulunduğunu belirten Yalçın, bu bakımdan ülke gündeminin MHP tarafından dikkatle takip edildiğini kaydetti. Bu çerçevede Genel Başkan Bahçeli'nin yarın saat 18.00'da MHP Başkanlık Divanını toplantıya çağırdığını bildiren Yalçın, 13 Haziran günü saat 13.00'da da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleriyle tanışma ve istişare toplantısı yapılacağını duyurdu.

Yalçın, 14 Haziran günü saat 14.00'da ise İl ve Belediye Başkanları toplantısı gerçekleştirileceğini açıklayarak, bu toplantılarda, Türkiye gündeminin yoğunluğu ve nezaketi dikkate alınarak MHP'nin sergileyeceği tutum ve geleceğe dair takip edilecek politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunulacağını belirtti.